Idén is megnyílnak az Aeropark kapui a repülés szerelmesei előtt a Múzeumok Éjszakáján. A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kettes terminálja közelében található repülőmúzeum este hat órától hajnali kettőig kivilágított és működő pilótafülkékkel, új repülőgépekkel, változatos programokkal várja a látogatóit.

Fotó: LKK | © AIRportal.hu

Fotó: LKK

Az állandó kiállítási tárgyak mellett számos speciális repülőtéri földi kiszolgáló jármű is kiállításra kerül, de lesz tűzoltó- és mentőbemutató, kutyás bombakereső és kábítószer kereső bemutató. Idén először a veterán utasszállítók mellett egy vitorlázó repülőt is megtekinthetnek a látogatók.

A rendezvényre látogatók az elsők között tekinthetik meg az Aeropark két új repülőgépét, a június elején a múzeumba átvontatott L-410-est és Yak-40-est.

A múzeumban egész éjjel nyitva lesznek a kivilágított pilótafülkék, melyeket a múzeum szakértő munkatársai, olyan egykori pilóták, légiutas-kísérők és légiközlekedési dolgozók mutatnak be, akik maguk is ezen a típusok valamelyikén szolgáltak. A látogatók kipróbálhatják a múzeum repülőgép-szimulátorát.

A Múzeumok Éjszakája rendezvény programjai már 18:00 órától kezdődnek és az egész rendezvény alatt tartanak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: LKK | © AIRportal.hu

Fotó: LKK


Az Aeropark 18 és 20 óra között gyorsított pénztárral és beléptetéssel várja a látogatókat, annak érdekében, hogy a látogatók minél gyorsabban meg tudják vásárolni a belépésre jogosító karszalagokat és a legjobban ki tudják használni a rendelkezésre álló idejüket a múzeumban.

Fotó: LKK | © AIRportal.hu

Fotó: LKK

A parkolás az Aeroparkhoz legközelebbi Holiday Parkoló területén belül, maximum 2 óra időtartamra, a belépőjegy megváltása esetén, ingyenesen lehetséges. Ezen felül minden megkezdett óra díja 500Ft, melyet a múzeum kapuja mellett található parkoló-automatában van lehetőség kifizetni.

A rendezvényre a mozgáskorlátozott látogatókat is várja az Aeropark, akiket az AMS (Airport Medical Service) speciális ambuliftjével a múzeum legnagyobb repülőgépének, a Tu-154-esnek a fedélzetére is felvisznek a szakemberek.

Az Aeropark nem csak a múzeumok éjszakáján, hanem egész hétvégén színes programokkal és az állandó kiállítási tárgyak mellett földi kiszolgáló járművek bemutatásával várja a látogatókat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!