Nagyobb gépre vált a jövő nyári szezonban torontói járatán a Finnair. A oneworld szövetségi tag légitársaság Airbus A330-as típusával készül teljesíteni az útvonalat, amely június 1-jétől szeptember 21-ig lesz elérhető az utazóközönség számára.

Nagyobb kényelemben utazhatnak Helsinkiből Torontóba, a Pearson nemzetközi repülőtérre és vissza azok, akik a jövő nyári szezonban veszik igénybe a Finnair szolgáltatásait; a légitársaság ugyanis felújított fedélzetű Airbus A330-300-as típusát állítja szolgálatba az útvonalon, amelyen eddig Boeing 757-200-as üzemelt.

A Finnair szezonális jelleggel repül a kanadai nagyvárosba, idén május 23-án indult az első és szeptember 8-án az utolsó járat. A több utast szállítani képes típus útvonalra állítását azért látja indokoltnak a vállalat, mert egyrészt folyamatban van a Boeing 757-200-asok kivonása, amelyek helyébe megnövelt teljesítményű Sharkletes Airbus A321-esek érkeznek, másrészt pedig hálózati szolgáltatásban gondolkodva Helsinkit kapuként kínálják azon baltikumi, kelet-európai és oroszországi utasok számára, akik Torontóba kívánnak utazni.

A járatok hetente háromszor, keddenként, péntekenként és vasárnaponként fognak közlekedni. A megújult A330-asok kétosztályos elrendezésben 229 turista és 42 üzleti utast vehetnek fedélzetükre. A flotta jelenleg összesen 8 darab A330-300-ast számlál, de ezek közül egyelőre csak négy gép, amely már teljesen sík felületű ággyá is alakítható business üléssekkel, valamint korszerűsített fedélzeti szórakoztató rendszerrel működik.

Kamatoztatva a oneworld szövetségen belüli partneri kapcsolatait a Finnair a járatot az American Airlines, az Iberia és a British Airways légitársaságokkal együttműködve fogja üzemeltetni code-share egyezmény kereteiben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!