Növeli a jegyárban foglalt, külön térítés nélkül feladható poggyászok megengedett súlyhatárait a Qatar Airways. A szeptember 1-jétől életbe lépő új szabályozás szerint a dohai légitársaság minden utasa élvezheti a választott komfortosztálytól függő nagyvonalú engedményt.

A turista osztályon (Economy Class) az eddigi, nemzetközi standarnak is számító 23kg helyett szeptember 1-jétől 7kg-val nagyobb össztömegű, összesen 30kg-os poggyászt adhatnak fel a check-in pultoknál az utasok anélkül, hogy többletdíjat kellene fizetniük.

Az üzleti osztályon (Business Class) az eddig megengedett 30kg-ról 40kg-ra növeli a jegyárban foglalt feladható poggyász súlyhatárát a légitársaság.

A legnagyvonalúbb engedményt a Qatar Airways szolgáltatási körében igazán exkluzív első osztály (First Class) utasai élvezhetik, akiknek ezentúl 50kg a pótdíj fizetési kötelezettség nélkül feladható megengedett legnagyobb poggyász súly. Fontos azonban megjegyezni, hogy a munkavédelmi előírások értelmében egy darab poggyász legfeljebb 32kg súlyú lehet.

A feladható poggyászok egyes komfortosztályokhoz kötődő darabszámának szabályozásán nem változtat a légitársaság, valamint az új súlyhatár szabályozás nem lesz érvényes azokra az útvonalakra, amelyeken a légitársaság egyedi módon csomagszám limitet alkalmaz. Ilyen például a Brazília és Argentína közötti járat, amelyen minden komfortosztályon maximum két darab poggyászt lehet feladni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzetre felvihető kézipoggyászok szabályzata változatlan marad. A turista osztályú kabinba egyetlen, max. 7kg összsúlyú poggyász vihető fel, míg az üzleti és az első osztályra 2-2 darab, együttesen max. 15kg súlyú csomagot vihetnek magukkal az utasok.

Az új súlyhatárokhoz mért, az eddigiekhez képest valamivel nagyobb túlsúly díjakat szeptember 1-je után ismerteti a Qatar Airways. Ugyanakkor az előrelátó utasok számára a légitársaság honlapján keresztül kedvezményes áron lehetőség nyílik 10kg-val kiterjeszteni a súlyhatárt. Ez a szolgáltatás a Qatar Airways képviseletek jegyirodáiban is igénybe vehető.

A Privilege Club törzsutas program tagjai pedig továbbra is részesülhetnek a poggyászkezelést is érintő kedvezményekben. A jelenlegi szabályozás szerint a transzatlantiak kivételével minden más útvonalon a Burgundy szinten 10, a Silveren 15, míg a legmagasabb Gold fokozaton 20kg extra engedmény jár.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!