Nagyon jól fogynak a jegyek az American Airlines május 4-én startoló új, Philadelphia és Budapest közti járatára, a légitársaság adatai szerint Budapest benne van a legnépszerűbb európai városok listájában.

Tom Lattig, a légitársaság európai ügyvezetője az AIRportal.hu-nak azt mondta, elsősorban a turistákra számítanak majd a járatokon, ezt tükrözik az előzetes foglalási adatok is, és az első évben elsősorban az amerikai utasok körében lehet népszerű a járat. Az eddigi tapasztalatok szerint a foglalók 80 százaléka amerikai állampolgár.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem csak a közvetlen, hanem az átszálló utasoknak is előnyös a philadelphiai repülőtér, hiszen onnan száz amerikai célállomás érhető el, a határ- és vízmellenőrzés pedig sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint a New York-i, vagy washingtoni repülőtereken.

Tom Lattig szerint, ha a járat a nyári szezonban is ilyen jól teljesít, akkor jövőre már kitolhatják a nyári menetrendi időszakot, de teljes éves járat az első év után a legnagyobb valószínűség szerint nem lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A legfontosabb azonban a vezető szerint, hogy a járat már az első évben profitot termelhet az American Airlines-nak.

Az viszont egyelőre nem merült fel, hogy a kissé kiöregedő Boeing 767-esek helyett más gépet küldjenek a magyar fővárosba mert – Lattig elmondása szerint – ez a legalkalmasabb típus ezeken a járatokon.

Kam Jandu a Budapest Airport kereskedelmi vezetője lapunknak azt mondta, tavaly Magyarország és az Egyesült Államok között 470 ezer utas volt, és 2018-ban az új, közvetlen járatokkal legalább 15 százalékos forgalombővülésre számítanak, de kedvező esetben a bővülés akár 25 százalék is lehet.