Húsz százalékkal, 5,92 millióra nőtt az első fél évben a bukaresti Henri Coanda-Otopeni és az Aurel Vlaicu-Baneasa légi kikötőkön – közölte a két repülőteret üzemeltető állami vállalat hétfőn.

A román fővárosnak két repülőtere van, de lényegében a forgalom oroszlánrészét a Henri Coanda bonyolítja le, amelynek 5,91 millió utasa volt a vizsgált időszakban. Az Aurel Vlaicu repülőtér 2012 óta nem fogad diszkont légi társaságokat, jelenleg csak kisebb üzleti és magángépek használják.

A vállalat becslése szerint a 20 százalékos növekedés megteremti a feltételeit annak, hogy egész évben több mint 12 millió utas használja a két repülőteret. A Henri Coanda repülőteret tavaly mintegy 11 millió utas vette igénybe.

A vállalat vezetősége szerint a 20 százalékos bővülés meghaladja az európai növekedési ütemet, akárcsak a gépmozgásoké, amely 9,3 százalékkal, 61 800-ra nőtt.

Ez utóbbiból 55 700 gépmozgást a Henri Coandán jegyeztek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nemzetközi Henri Coanda repülőtéren jelenleg 41 légitársaság üzemel, amelyek összesen 152 célpontba működtetnek járatokat.

Kapcsolódó cikk Minden eddigi rekordot megdöntött Ferihegy forgalma júniusban

Júniusban is folytatódott az utasforgalom dinamikus növekedése a budapesti repülőtéren, a repülőtér forgalma minden eddigi rekordot megdöntött. 2017 hatodik hónapjában 1 196 611 utast kezelt a Ferihegy, mely 13,6 százalékkal haladja meg az előző év júniusában mért adatot. Részletek…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!