Lezárult a Budapest Airport „Most villants!” névre keresztelt fotópályázata. A versenyben olyan képekkel lehetett indulni, amelyek valamilyen módon kifejezték a repülés, az utazás élményét, a repülőtéri hangulatot és egyben illeszkedett a fennállásának 60. évfordulóját ünneplő fővárosi repülőtér eseménysorozatába. A fotópályázatot a Budapest Airport kezdeményezésére szponzorként és támogatóként segítette a reptéren is működő partnerek közül a Europcar, a Germanwings, a Szamos, a Neckermann és a Frey Wille, valamint két külső cég: a Tripont és a MasterCard.

A pályázatra 280 jelentkező félezernél is több, összesen 558 pályaműve érkezett. A rengeteg felvétel közül a legjobbakat külön kategóriákban szakmai zsűri bevonásával és webes közönségszavazáson választották ki. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotás a repülőtér 60. születésnapjának jelképeként újra leszálló HA-LIX lajstromjelű LI-2 utasszállító repülőgépről készült fotó lett a ferihegyi betonon. A felvétel, melynek címe a gép lajstromjele is, egyedi komponálásával, gyönyörű beállításaival szerezte meg a zsűri elismerését. Ezért a fotóért Madi István kapta a fotópályázat fődíját, a 100 000 forint értékű professzionális fotós felszerelést, amit a Tripont Kft. ajánlott fel.

A szakmai zsűri mellett a fotópályázat hivatalos oldalára látogatók az online felületen is szavazhattak, itt az első három helyezésért járt díj. A közönség a legjobbnak Nadji Hazem (iraki állampolgárságú fotós) Svéd csavar c. fotóját szavazta meg, amivel a nyertes 100 000 forint értékben egy hétig ingyenes autóhasználatot kapott a Europcar autókölcsönző cégtől. A kategória második legjobbja Kelemen Melinda lett a Budapest Airport 2-es terminálján készült fotóval, ami a kép címét is adó Travel Service Boeing repülőgépéről készült. Az ő nyereménye egy 2×100 euró összegű, a Germanwings légitársaságnál beváltható utalvány lett. A harmadik helyet Tasnádi József szerezte meg a szavazatok alapján Légörvény című fotójával, neki ezért a Szamos felajánlásával egy 25 ezer forint értékű ajándékcsomag járt. A pályázók a nyereményeik mellé értékes Frey Wille és MasterCard ajándékokat is kaptak.

Bár megszokott, hogy egy vállalati nyereményjátékon saját dolgozók nem vehetnek részt, a Budapest Airport külön kategóriát hirdetett a dolgozói körében. Az ok egyszerű: ők egyfelől helyzeti előnyt élveznek, hiszen sokkal közelebb kerülhetnek a gépekhez, mint például az utasok, másfelől sokuknak életre szóló elkötelezettséget és egyben hobbit is jelent a repülőgépek közelében dolgozni. Ebben a kategóriában szintén a jubileumi LI-2 repülőgépet ábrázoló fotó nyert.

A Budapest Airport köszönetét fejezi ki valamennyi pályázónak, támogatónak és szponzornak, amiért hozzájárulásukkal sikerre vitték ezt a vállalkozást. A Budapest Airport a győztes képekből fotókiállítást állít össze a repülőtér 1-es termináljának galériáján. A Budapest Airport már az induláskor leszögezte, hogy egy sikeres fotópályázat esetén a jövőben további hasonló eseményeket szervez, így rövidesen a szomszédos XVIII. kerületben a Szeptember Fesztiválon hirdet rajzversenyt iskolásoknak „Ferihegy 2020” címmel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nyertes fotók:
Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)
Madi István – HA-LIX Ferihegyen

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)
Nadji Hazem – Svéd csavar

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)
Kelemen Melinda – Travel Service

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)
Tasnádi József – Légörvény

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)
Békefi Árpád – Régi gépek

Gratulálunk a nyerteseknek!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!