Augusztusban megnyitja új bázisát Nagyszebenben és négy új járatot indít a Nagyszeben Nemzetközi Repülőtérről (Sibiu International Airport) a Wizz Air. A légitársaság továbbá bejelentette, hogy Szucsáva célállomással bővíti romániai hálózatát, ahonnan London Lutonba indít új járatot – közölte lapunkkal a cég.

A Wizz Air már ma is Románia legnagyobb légitársasága, Nagyszeben a hetedik bázisa lesz Romániában, míg Szucsáva a kilencedik romániai célállomása. Az új bázison egy új Airbus A320 fog szolgálni, a Wizz Air Nagyszebenből induló új járatai Nürnberg, München Memmingen, Milánó Bergamo és Madrid célállomásokra repülnek majd, míg a London Lutonra induló járatok száma ötre emelkedik. A Szucsáváról indított új járat hetente négyszer repülve köti össze az észak-romániai várost London Luton repülőterével.

Az új nagyszebeni bázis a Wizz Air 100 millió eurós befektetésének eredménye; a légitársaság 36 fős személyzettel bővülve szolgálja ki az új repülőgépet, ezzel a Wizz Air romániai alkalmazottainak száma 600 főre emelkedik. Az új bázis a helyi gazdaságot is erősíti, támogatva a repülőtéri kiszolgáló személyzetet, valamint a helyi közlekedésben, vendéglátásban és turizmusban dolgozókat. Egész Romániát tekintve a Wizz Air működése több mint 3300 munkahelyet támogat idén.

Az új szucsávai járatokkal a Wizz Air megerősíti pozícióját az Európához legjobb összeköttetést biztosító romániai légitársaságként, amely az egész ország gazdasági fejlődését támogatja.

Dinamikus növekedés Romániában az elmúlt évben

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air 2015-ben több mint 4,5 millió utast szállított Romániában, felülmúlva a 2014-ben elért 3,9 milliós utasszámot. A szucsávai bővülésen túl idén júliusban indul a légitársaság jászvásári bázisa, ezzel növelve az alacsony viteldíjas szolgáltatások elérhetőségét Észak-Romániában.

A Wizz Air az év folyamán tovább bővíti kapacitását Romániában a Kolozsvárra és Bukarestre érkező új repülőgépekkel. A Wizz Air flottája a legfiatalabb Európában, májusban érkeznek a bukaresti bázisra az első A321ceo típusú gépek az Airbus A321 rendelések második fázisának kezdeteként. Az A321 az egyik leginkább költséghatékony repülőgép a piacon, amelynek köszönhetően a Wizz Air a lehető legalacsonyabb viteldíjakat tudja biztosítani.

Romániai növekedésének fenntartásához a Wizz Air folyamatosan vesz fel új pilótákat és légiutaskísérőket, ennek érdekében rendszeres állásbörzéket szervez az országban, illetve a wizzair.com oldalon várja a jelentkezéseket.

A Wizz Air jelenleg 114 útvonalat kínál Romániából 16 országba, alacsony viteldíjas kapcsolatot biztosítva Románia és Európa többi része között úgy az üzleti, mint a szabadidős utazóknak. Ma 19 repülőgép szolgál a romániai Wizz Air-bázisokon, amely közel 2 milliárd eurós befektetést jelent.

Cikkajánló Beindult a harc Közép-Kelet-Európáért a fapadosoknál

Beindult a harc a közép-kelet-európai régióért a Ryanairnél és a Wizz Airnél, mindkét diszkont légitársaság Romániában és Pozsonyban is erősít. Michael O’Leary, a Ryanair szabad szájú vezérigazgatója az év elején több nyilatkozatában is kinyilvánította, hogy légitársasága erősíteni kívánja jelenlétét és piaci pozícióit a közép-kelet európai régióban. Egy, az év elején az Air Transport Worldnek adott interjújában kijelentette: 2018-ra átveszik a Wizz Airtől a vezető szerepet a kelet-közép-európai régióban. Részletek…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!