Napi rendszerességre emeli panamavárosi járatainak sűrűségét a nyár folyamán az Iberia. A spanyol nemzeti légitársaság tájékoztatása szerint a jelenlegi heti ötszöri összeköttetést először júniusban hatra, majd júliusban hétre növelik. A Madridból igénybe vehető útvonalon a flotta legnagyobb A340-es típusai közlekednek.

Az Iberia felettébb büszke rá, hogy az egyetlen légitársaság az európaiak közül, amely az 1971-es járatnyitás óta megszakítás nélkül repüli a panamavárosi útvonalat, különösen, hogy a latin-amerikai ország egyre felkapottabbá vált az utóbbi időben és több légitársaság is felvette, vagy felvenni készül útvonalhálózatába.

Az Iberia több szempontból is, de földrajzi értelemben véve mindenképp legközelebbi konkurense, a TAP Portugal például július 1-jétől kezd el Panamavárosba repülni. A portugál légitársaság összesen 268 üléses Airbus A330-200-as típusa hetente négyszer közlekedik majd Lisszabonból. A járat viszont a kolumbiai fővárossal, Bogotával összefűzve lesz működtetve.

Az Európában fajsúlyos párizsi Charles de Gaulle repülőtérről az Air France tavaly novemberben kezdett el heti háromszor Panamába repülni Boeing 777-200ER típusaival, miközben a vele szoros partnerségben álló KLM Royal Dutch Airlines is napi rendszerességgel közlekedik oda.

Panama nemcsak a turisták, hanem az üzleti világ számára is növekvő jelentőséggel bír. Az ország gazdasági növekedése, a turizmus fejlesztésére irányuló programok, a metróhálózat építése, a Panama-csatorna bővítése mind-mind komoly vonzást generálnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Iberia pedig megerősítvén szándékát, miszerint a dél-amerikai térség vezető légitársasága kíván lenni az Európából irányuló összeköttetések tekintetében, most a járat felfuttatása mellett döntött. Júliustól a gépeik már a hét minden napján repülnek Madrid és Panamaváros között, méghozzá a flotta legnagyobb típusával, a négy-hajtóműves Airbus A340-600-assal.

Az összesen 342 üléses spanyol A340-600-asok ráadásul, akárcsak a többi szélestörzsű a gépparkban teljes fedélzet felújításon esik át, vadonatúj business-, és turista osztállyal versenybe szállva az utasok kegyeiért, akik rövidesen már Wi-Fi kapcsolatot élvezhetnek utazásaik során.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!