Napi rendszerességre váltotta szófiai és vele belgrádi járatait a Qatar Airways. A július 2-tól életbe lépett sűrűbb menetrenddel a katari légitársaság tovább erősítette jelenlétét a kelet-európai térségben.

Qatar Airways Airbus A320-as leszállás közben Ferihegyen.Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Qatar Airways Airbus A320-as leszállás közben Ferihegyen.
Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu
A katari légitársaság Airbus A320-asának turista osztálya. Fotó: Qatar Airways | © AIRportal.hu

A katari légitársaság Airbus A320-asának turista osztálya.
Fotó: Qatar Airways

Ezt megelőzően a Qatar Airways hetente ötször üzemeltetett járatokat a Doha – Szófia – Belgrád oda-vissza útvonalon, amelyeket továbbra, a napi rendszerességre váltott üzemben is a flotta keskenytörzsű Airbus A320-as típusai szolgálnak ki.

A Qatar Airways eredetileg 2012. november 20-án nyitotta meg a belgrádi járatát, kezdetben heti háromszori sűrűséggel közlekedve a szerb fővárosba. Az idén februárig Ankarán keresztül üzemeltetett útvonal március 1-je óta érhető el Szófia érintésével.

A Qatar Airways QR225 számú járata reggel 07:35-kor száll fel Dohából és 12:40-kor érkezik Szófiába, ahonnan egy órával később, 13:40-kor indul tovább Belgrádba, ahová a menetrendje szerint 13:45-kor érkezik. Visszafelé a QR226 számú járat 14:45-kor indul, 16:45-kor van Szófiában, onnan pedig 17:45-kor repül tovább egyenesen Dohába, 22:20-as érkezéssel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Dubaj, a Qatar hálózatának legsűrűbb útvonala

A katari légitársaság június 30-án összesen 12 városba jelentett be járatsűrítést, amelyek közül kiemelkedik a dubaji összeköttetés továbbfejlesztése. A Qatar Airwaysnek ugyanis nincs még egy úti célja a hálózatában, amely ekkora sűrűséget élvezne. Július 16-tól a légitársaság heti 126-ról 133-ra emeli Doha és Dubaj közötti járatainak számát, amely napi összesen 19 járatot jelent, együttvéve a két dubaji repülőtérre, a Dubai International-re (DXB) és az Al Maktoum International-re (DWC) közlekedőkkel.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!