Az ILFC lízingcég hamarosan bérbe adja a Transaero orosz légitársaságnak 3 darab, korábban a Malévnál üzemelő Boeing 737-7Q8 repülőgépét.

A három még Malév festést viselő repülőgépet a mai napon már át is lajstromozták. A magyar HA- regisztráció helyett ír, azaz EI- lajstromba kerültek. A Transaero bár osrosz légitársaság, a legtöbb repülőgépe EI-s lajstrom alatt repül.

Az ex HA-LOB lajstromjelű Boeing 737-7Q8 az EI-EUV, az ex HA-LOL az EI-EUX, az ex HA-LOR az EI-EUZ lajstromjelet kapta a Skyliner információi szerint.

Update 2012.03.05.: a Dublinban ragadt ex HA-LOI Boeing 737-7Q8 is várhatóan a Transaero-hoz kerül. Új lajstroma: EI-EUW

A Transaero Airlines Oroszország második legnagyobb légitársasága, bázisa Moszkvában található. Az 1990-ben alapított légitársaság 1991. november 5-én kezdte meg működését, így tavaly ünnepelte 20. születésnapját. A Transaero rendkívül büszke rá, hogy flottájának túlnyomó részét korszerű Boeing gyártmányú repülőgépek alkotják. Az összesen 77 repülőgépet számláló flottában mindössze 3 darab hazai gyártású Tu-214-es teljesít szolgálatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vállalat keskenytörzsű flottáját, amelybe rövidesen a Malév három új generációs Boeing 737-700 típusú repülőgépe fog csatlakozni a Boeing 737-es típuscsaládjának különböző változatai alkotják. A korábbi “Classic” változatok mellett 7 darab, wingletekkel szerelt új generációs 737-800-as is megtalálható a folyamatosan bővülő Transaero flottában. A 737-700-as típus azonban eddig nem volt jelen a Transaero gépparkjában, így a Malév igen precízen karbantartott -700-asai lesznek az elsők ebből a típusváltozatból.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Malév legfiatalabb Boeing 737-8Q8 típusú repülőgépét a oneworld légiszövetség speciális festését viselő HA-LOU-t 2012. február 16-án átrepülték Shannonból Toulouseba, ahol átfestik a leendő üzemeltető, a holland Transavia légitársaság színeibe.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!