Bejrút, Madrid, Párizs és Tbiliszi – ezek a Qatar Airways Cargo legújabb célállomásai. A téli szezonban induló újak mellett egy már meglévőn, a szöulin pedig növeli járatainak sűrűségét, miközben Oslóba a kapacitást bővítve egy Airbus A330-ast is bevezet a légitársaság teherszállítási üzletága.

Növekedési stratégiája jegyében négy ország fővárosába indít járatokat a Qatar Airways Cargo. Az első két járat már el is indult, mivel október 30-a óta Madridban, míg november 1-je óta már Bejrútban is megfordulnak a dohai központú légitársaság teherszállító repülőgépei.

A spanyol fővárosba, Madridba hetente kétszer, szerdánként és szombatonként közlekednek a flotta Airbus A330F típusai, amelyek ruhaneműk, élelmiszer és italtermékek, gyógyszer és gyógyászati cikkek, vegyszerek, szerszámgépek, sőt személygépkocsik szállítmányozásában veszik ki részüket.

Libanon fővárosába, Bejrútba a flotta legnagyobb típusa, a Boeing 777F teljesít járatokat hetente egyszer. A gépek rakományai legfőképp élelmiszerek, ékszerek, fémtermékek és bútorok lesznek.

A francia fővárossal, Párizzsal és a dohai elosztó központtal november 21-én jön létre közvetlen összeköttetés, amelyen Airbus A330F gépek fognak hetente kétszer repülni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Grúzia fővárosába, Tbiliszibe hetente egyszer, keddenként repül majd Qatar Cargo, amely Airbus A330F típusát küldi a november 26-tól induló útvonalára. A forrásvizekben gazdag kaukázusi ország jelentős ásványvíz és bortermelő, de exportjukban többek között dió, arany és rézérc is szerepel.

Ami a járatsűrítést illeti a szöuli útvonalon október 29-től már hetente háromszor közlekedik Boeing 777F tehergép. Az oslói viszonylaton pedig egy Airbus A330F is szolgálatba áll a kapacitás növelése érdekében.

A Qatar Airways Cargo flottája jelenleg három Airbus A330F és öt Boeing 777F típusú repülőgépet számlál.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!