Négy vadonat új Embraer E-190-es kerül a LOT flottájába, a gépeket a Varsó és London City közötti, a napokban bejelentett új útvonal teljesítésére forgatják be.

A ch-aviation szerint a legnépszerűbb E-Jet családtag a Nordic Aviation Capital lízingcégtől érkezik majd a lengyel légiársaság flottájába. A száz székes Embraerek a napokban bejelentett januártól üzemelő Varsó és London City repülőtér közötti járatokat fogják teljesíteni és ez év végén érkeznek meg a Chopin-repülőtéren lévő bázisra.

A LOT flottájában nem teljesen idegen a brazil regionális géptípus, jelenleg 170-es, 175-ös, és 195-ös verzióval is rendelkeznek, összesen 26 példánnyal rendelkeznek, a legtöbb, 12 a 175-ösökből van.

Forrás: LOT

Ezek Budapesten is gyakori vendégek szoktak lenni, ha éppen nem Bombardier Dash 8-assal teljesítik a Budapest-Varsó-Budapest, vagy Budapest-Krakkó-Budapest járatokat.

A LOT a héten közölte, hogy London City repülőterére nyitja meg századik útvonalát, az Embraerek naponta kétszer, reggel és délután közlekednek majd a két repülőtér között. Emellett a LOT fenntartja a Heathrow-ra közlekedő heti 21 járatot is. A régióban ezzel a lépéssel a LOT lett az egyetlen légitársaság, amely a London üzleti negyedétől nem messze lévő, csak kisebb gépek fogadására képes repülőterére közlekedtet járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.