Felfedte kilétét az a megrendelő, aki eddig ismeretlen vásárlóként szerepelt a Boeing repülőgépgyár listáján és nem kevesebb mint 40 darab 737-est foglalt elő magának. A szerződés véglegesítésre került, így a vevő is bemutatkozott a GECAS lízingcég személyében.

Jelentős összegű repülőgépvásárlási szerződést kötött a GE Capital Aviation Services (GECAS). A General Electric lízingcége 20 darab Next Generation 800-as és 20 darab MAX-8 Boeing 737-est rendelt flottája számára a listaárakon számítva mintegy 3.9 milliárd dollár értékben.

A GECAS azzal magyarázta legújabb rendelését, hogy ügyfeleik felől határozott igény mutatkozik az üzemanyag takarékos típusok iránt, ezért tovább bővítik állományukat, amely egyébként így is hatalmas, sőt a 737-es családra nézve a lízingcégek között egyenesen a legnagyobb.

Szám szerint a GECAS fennállása óta eddig, a most bejelentettekkel együtt 387 darab Next Generation és 95 darab MAX 737-est rendelt magának. A cég teljes rendelésállománya a Boeing felé pedig összesen 638 darabon áll, amelyek között lényegében a teljes modellpaletta, a 737-es, 747-es, 757-es, 767-es, 777-es és a 787-es Dreamliner is szerepel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!