Nem zár be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, de csak a 2B terminál fogad járatokat, és minden utas úti okmányát ellenőrzik, kizárólag magyarok, és tartózkodási hellyel rendelkező EGT-állampolgárok léphetnek be – közölte a Budapest Airport.

A repülőtér üzemeltetője felhívta a figyelmet arra, hogy a repülőtérről magyar és külföldi állampolgár is elutazhat, de a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság minden járat minden utasának úti okmányát ellenőrzi, és a magyarok mellett csak azon EGT-állampolgárok (EU, Norvégia, Svájc) léphetnek be, akiknek tartózkodási engedélye van, és ezt okmánnyal bizonyítani tudják. Családok esetében, ha legalább az egyik fél magyar, akkor a külföldi nem magyar közeli hozzátartozó (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) beléphet az országba.

Azok a magyarok, akik Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából, vagy Olaszországból érkeznek haza, továbbra is egészségügyi szűrésen esnek át.

Forrás: Budapest Airport

A Budapest Airport szerint a 2B Terminálon külön kijelölt tranzitzónában várakozhatnak elutazásukig azok, akik nem léphetnek be Magyarország területére. Nekik a repülőtér üzemeltetője takarót, élelmet, ásványvizet és igény esetén arcmaszkot is biztosít.

A Budapest Airport jelezte azt is, hogy mostantól minden légijárat a 2B Terminálra érkezik majd, és az okmányellenőrzés is ott történik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Koronavírus: járattörlés vagy önkéntes útlemondás esetén mit tehetünk?