Michael O’Leary szerint idén nyáron a 2019-es forgalomnak csak a 60-70 százalékát bonyolíthatják le, mert ugyan a PCR-tesztek ára csökkenhet, a vakcinaútlevelet túl későn vezetik be.

A Reuters jelentése szerint a brit parlament közlekedési bizottsága előtt beszélt Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója a légitársaság idei terveiről.

Mint mondta, a június-szeptemberi időszakban várják az idei legnagyobb, de a 2019-es szinthez képest csak 60-70 százalékos forgalmat, ám ebben is csak reménykedni tudnak.

Fotó: Ryanair

Várakozásai szerint az országok oltási programjai eddigre már olyan szintet érnek el, hogy lazítások jöhetnek az utazási korlátozásoknál, emellett a PCR-tesztek ára is csökkenhet, ahol piaci, és nem hatósági árasak.

Befolyásolhatja azonban az utazási kedvet az, hogy O’Leary szerint a brit kormány által felvetett oltási igazolványt nem lehet a nyári csúcsidőszakig bevezetni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A brit kabinet legkorábban május 17-én lazíthat a szigorításokon, ezekről április közepén hoz döntést az illetékes akciócsoport.

O’Leary a bizottságnak ezzel kapcsolatosan azt mondta: nem akciócsoportokra, hanem cselekvésre van szükség, mert az időzítés rendkívül fontos, az utasoknak világos és kiszámítható szabályokra van szükségük, hogy le tudják foglalni a nyaralásukat.

A vezérigazgató többször is azt hangoztatta a bizottság előtt, hogy a kormánynak el kell törölnie az utasok után fizetendő adót legalább 1-2 évre, mert ezzel tudják a leghatékonyabban stimulálni a keresletet.