Még márciusban adtunk hírt arról, hogy a legújabb olasz-spanyol fapados, a Volotea járatokat indít Budapest és az olaszországi Velence Marco Polo repülőtere között.

Alfons Claver, a Volotea Airlines kommunikációs igazgatója budapesti látogatásán megerősítette, hogy a korábban áprilisra tervezett járatnyitás júniusra csúszik. Az elmúlt héten azonban minden különösebb értesítés, hírverés nélkül a járatok eltűntek a menetrendekből és a légitársaság honlapján sem lehet már foglalni a cég budapesti járataira.

A Budapest Airport korábbi közleménye szerint Bécs és Prága tarol a Malév-csődöt követő tehetetlenségből és a hazai légiközlekedés lebénult állapotából. A Volotea „kivonulása” már csak csepp a tengerben, de Ferihegy, Budapest és Magyarország ezzel még egy lépéssel lemaradt az egyik legnagyobb régiós versenytársától, Prágától.

A Volotea járathálózatát szemléltető térképen , az aktuális térképen azonban jól látható, hogy helyette Prágára került fel:

A spanyol tulajdonban lévő, barcelonai központú, de velencei bázissal rendelkező Volotea fapados légitársaság Boeing 717-es repülőgépekkel teljesítette volna budapesti járatait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!