A Perzsa-öböl régió legnagyobb légitársaságának vezérigazgatója, Tim Clark megerősítette, hogy az Emirates egyáltalán nem érdeklődik az amerika Boeing gyár legnagyobb utasszállító típusa, a Boeing 747-8 Intercontinental iránt.

A bejelentés azért is lehet meglepő, mivel egy pár héttel ezelőtti nyilatkozatában Clark még azt állította, hogy bármilyen gyártóval hajlandóak tárgyalóasztalhoz ülni, amennyiben az képes az általuk megkívánt tulajdonságokkal rendelkező gépet megépíteni – írja a Ch Aviation hírportál

Ebben a versenyben nyilván csak a Boeing és az európai rivális Airbus cég tud leginkább részt venni, hiszen ezek a gyártók kínálják a világ két legnagyobb utasszállításra is alkalmas géptípusát, a Boeing 747-8-ast, valamint az Airbus A380-ast.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legutóbbi, Dohában megrendezett gyűlésén Clark az Airbus gyár A380-as programja iránti elkötelezettségéről biztosított mindenkit, annak ellenére, hogy az Emirates üzemelteti jelenleg a világ legnagyobb Boeing 777-300ER flottáját, szám szerint 136 darabot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Lehet, hogy hamarosan újabb rendelés érkezhet a légitársaságtól az Airbus A380-as típusra? (Fotó: Kovács Gábor - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Lehet, hogy hamarosan újabb rendelés érkezhet a légitársaságtól az Airbus A380-as típusra?
(Fotó: Kovács Gábor – AIRportal.hu)


Tim Clark hozzátette, hogy kíváncsian várják a mostanában nagy médiaérdeklődést szító A380 neo programot, melynek keretein belül új, még gazdaságosabb hajtóművekkel szerelnék fel a kétszintes utasszállítót.

Az új projekt elindítása viszont még egyáltalán nem biztos, melyet a vezérigazgató is tud. Kommentjében csupán annyit mondott erről, hogy ebben az esetben is kitartanak a Superjumbók mellett, melyek képességei egyedülállóak a világon.

Piaci elemzők szerint amennyiben a négycsillagos társaság mégis leadna egy kisebb rendelést az amerikai riválisnak, annak egy célja lenne, mégpedig az, hogy minél jobban befolyásolják az Airbust, hogy elkészítse az A380neo típust.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!