A Virgin Atlantic bejelentette, hogy mostantól nem elvárás a női utaskísérőknél a smink, és az sem akadály, ha nadrágban érzik jól magukat – a cég inkább az egyén szabadságát szeretné hangsúlyozni.

Több szempontból is igyekszik úttörő lenni a Virgin Atlantic légitársaság: szeretnék elérni, hogy sem az utasainak, sem a dolgozóinak ne kelljen rejtőzködniük, legyen szó vallásról vagy szexuális irányultságról. Ezért például több LMBTQ-barát utazást szerveznek, sőt a jubileumi, 50. New York-i pride tiszteletére különjáratot is indítanak.

A legújabb bejelentésük szerint egyetlen női dolgozójuknak sem teszik kötelezővé, hogy munka közben sminket hordjanak, illetve az egyenruhájukhoz is kérhetnek nadrágot, ha így kényelmesebb nekik.

„Azt szeretnénk, ha az egyenruháinkban mindenki meg tudná mutatni önmagát, miközben természetesen megmarad a híres Virgin-stílus. Kíváncsiak voltunk a dolgozóink véleményére, ezért döntöttünk úgy, hogy változtatunk az öltözködési és ápoltsági szabályokon” – mondta Mark Anders ügyvezető alelnök. Hozzátette: ezzel a dolgozóknak lehetőségük van kifejezni önmagukat, kényelmes körülmények között dolgozni.

Hamarosan lecserélhetik a szoknyát a Virgin stewardessei (Forrás: Facebook/Virgin Atlantic)

A sminkelési szabályok egyébként légitársaságonként eltérnek: a British Airways-nél a minimum elvárás a rúzs viselése, valamint a szemöldök igazítása, az Emirates-nél azonban hét pontos, szigorú sminkelési szabályt kel betartania a női utaskísérőknek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.