Az elmúlt napok viharos időjárása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret sem kímélte meg. A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói részt vettek a repülőtéren a viharkárok felszámolásában – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság.

Az ATTACK2 jelű tűzoltógépkocsi és a GAT-nál kettétört fa. A képre kattintva galéria nyílik! (Fotók: Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság) | © AIRportal.hu

Az ATTACK2 jelű tűzoltógépkocsi és a GAT-nál kettétört fa. A képre kattintva galéria nyílik! (Fotók: Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság)

Az elmúlt napokban tomboló viharok nyomán két káreset is történt a repülőtér két különböző pontján.

Az egyik káreset a repülőtér Kisgépes Terminál (GAT) bejáratánál történt, ahol egy a parkoló melletti zöld területen található fát tört ketté a vihar.

A kárhelyszín ugyan a repülőtér kerítésén kívül (landside) található, de ez a terület is a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság hatókörébe tartozik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár a repülőtéren viszonylag ritka az ilyen típusú esemény, a káreset felszámolását repülőtéri tűzoltóegységek egyike végezte el.

A másik káreset a repülőtér területén egy fenntartási épület mellett történt, ahol egy fenyőfa dőlt ki.

Mindkét esetben a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a repülőtér folyamatos üzemmenete nem sérült illetve anyagi kár technikai eszközökben nem keletkezett.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!