Megszűnt a világ egyik leghosszabb repülőjárata, ugyanis nem repülnek többet a Changi Nemzetközi Repülőtér és Los Angeles között a Singapore Airlines (SIA) Airbus A340-500-as gépei. Az utolsó járat október 20-án üzemelt – adta hírül a ch-aviation légiközlekedési hírportál.

Az 5 darab, teljes business kabinbelsővel ellátott Airbus A340-500-as november 23-ig még a világ leghosszabb Szingapúr – Newark járatán üzemel, ezután azonban megkezdik a flottából való kivonásukat.

A hatalmas távot Newark-ig, szám szerint 15 345 km-t, csaknem 19 óra (általában 18 óra 50 perc) alatt teszik meg a Singapore Airlines repülői, ezalatt az utasok teljes luxusban élvezhetik a repülés örömeit.


A járatokat nagyjából tíz évig működtette az ázsiai fuvarozó, de a magas üzemanyagárak és a kevésbé gazdaságosan üzemelő Airbus A340-500-asok miatt most megszakad a közvetlen légi összeköttetés Szingapúr és az Amerikai Egyesült Államok két nagyvárosa között.

Az emlegetett négy-hajtóműves típust azonban nem csak a Singapore Airlines igyekszik eltávolítani flottájából. Az Emiratesnél és a Thai Airways Internationalnél szintén folyamatban van a kivonásuk.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!