Sérüléseket szenvedett az amerikai Atlas Air légitársaság egyik utasszállító Boeing 767-300ER repülőgépe egy kemény földet érés következtében.

A Közel-Keletről szállított amerikai csapatokat az Egyesült Államokbeli New Hampshire-be az Atlas Air egyik Boeing 767-300-asa. A repülőgép a németországi Hahn repülőterén végrehajtott technikai leszállást követően a Portsmouth International Airportra tartott.

A 8601-es járatot teljesítő repülőgép helyi idő szerint hajnali öt óra előtt nem sokkal érkezett meg a Portsmouth repülőtérre, ahol egyelőre ismeretlen okok miatt túl keményen ért földet.

Az esemény következtében sem az utasok, sem a személyzet nem sérült meg, azonban az utólagos vizsgálat során kiderült, hogy a repülőgép törzsének felső része a szárnytő előtt megrogyott, a héjszerkezet – a közösségi médiában nyilvánosságra került fotók alapján – meggyűrődött.

Az amerikai szövetségi légügyi hivatal (FAA) balesetnek minősítette az eseményt és ennek megfelelően vizsgálatot rendelt el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Atlas Air amerikai légitársaság utas- és áruszállító repülőgépeit részben katonai charter járatokra adja bérbe az amerikai hadsereg részére.

Az eseményben érintett, N641GT lajstromjelű Boeing 767-300-as utasszállító repülőgépet 1992-ben gyártották, kora 26,5 év. Bár a sérülés mértéke egyelőre nem ismert, könnyen lehet, hogy nem éri meg a javítás, a repülőgép soha többet nem repülhet.

This morning at 0450 EST Atlas Air flight 8601 had a hard landing at Portsmouth International Airport at Pease New…

Közzétette: U.S Army W.T.F! moments – 2018. július 27., péntek