Nem szállítja le a 2011-ben rendelt hat darab Airbus A380-800-ast a gyártó a japán Skymark Airlines-nak, mivel a toulouse-i cég felmondta a szerződést – közölte az Airbus kedden honlapján.

A 2,2 milliárdos üzletet hosszas tárgyalások után szakították meg, mert félő volt, hogy a diszkont modellben működő Skymark pénzügyi helyzete miatt nem tudja kifizetni a rendelt gépeket.

A Skymark Airlines lett volna az Airbus A380-as első japán üzemeltetője. A szerződés semmissé válásával azonban jelenleg egyetlen japán légitársaságnak sincs érvényes rendelése a típusra.

Mint arról korábban beszámoltunk a Skymark számára épített első A380-800-as áprilisban teljesítette szűzfelszállását, vezérsíkján és hajtómű gondoláin már a társaság színeit viselte, az átadást az idei évre tervezték.

A Tokió-Haneda repülőteréről közlekedő Skymark Airlines 1998 óta üzemel, jelenlegi flottája 32 gépből áll, amelyekkel 14 célállomásra repül. Az A380-asokkal Frankfurtba, New Yorkba, Londonba és Párizsba repült volna a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A első gép pedig már csaknem el is készült, itt éppen az áprilisi szűzfelszállása látható. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A első gép pedig már csaknem el is készült, itt éppen az áprilisi szűzfelszállása látható. (Fotó: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!