Megszünteti a Sea World vízi szórakoztatópark-lánc reklámozását és az oda szóló jegyárusítást honlapján a United Airlines, a tengeri élőlényekkel való kegyetlen bánásmódra hivatkozva.

A PETA, a világ egyik legnagyobb állatvédő egyesületének nyomására a United Airlines úgy döntött, hogy eltüntet minden, a Sea World vízi vidámpark-hálózattal kapcsolatos információt a honlapjáról.

A kép illusztráció (Forrás: Unsplash)

Az orlandói székhelyű vállalkozás szórakoztatócentrumaiban a főszerepet tengeri vadállatok, köztük delfinek, fókák és kardszárnyú delfinek viszik, amelyeket különböző showműsorokban szerepeltetnek.

Az United Airlines ezzel a lépéssel belépett a növekvő számú légitársaság és utazásszervező sorába, amelyek nem támogatják többé az olyan attrakciók reklámozását, ahol vadállatokat tartanak fogságban, illetve azokat valamilyen show elemeiként használják fel.

Az Air Canada és a WestJet már korábban véget vetett a kapcsolatának a Sea Worlddel, utóbbi azután, hogy több mint 160 ezer ember írt alá petíciót ennek eléréséért, majd ehhez csatlakozott az Alaska, a Delta, a Jetblue, a Southwest, a Spirit és a Sunwing is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Virgin Holidays és a Thomas Cook szintén leállította az együttműködését a Sea Worlddel és minden más, a vadállatok fogságban tartásáért és kihasználásáért felelős intézménnyel.