Egy még üzembe nem helyezett futópályára sikerült letennie a pilótáknak a Vietnam Airlines egyik Airbus A321-esét 203 utassal a fedélzeten. A bajt tetézte, hogy ott is ragadtak, mert gurulóút nem csatlakozott a félkész építményhez.

A VN7344-es járat Ho Si Minh-városból Kam Ranh Nemzetközi Repülőtérre tartott, és a repülőteret a pilóták eltalálták, de a futópályával már akadtak gondok. A News In Flight cikke szerint a pilóták a 20L jelű futópályára tették le a VN-A613-as lajstromú gépet, amelyet hivatalosan még át sem adtak, építés alatt van.

A 203 utas és 7 fő hajózó személyzet ezek után még csak ki sem tudtak szállni a gépből, sőt, a megállás után se előre, se hátra, mivel a félkész futópályához még nem készültek el a gurulóutak sem.

Fotó: Vietnam Airlines Facebook

Hovatovább, a futópályán hagyott törmelék és szemét miatt a gép súlyos károsodást szenvedett, a fotók tanúsága szerint a hajtómű sok minden beszippantott, amik megrongálták a ventilátorfokozatot.

Az utasokat végül biztonságosan kimenekítették a repülőgépről és buszokkal a terminálba szállították. Arról nincsenek hírek, hogy az Airbus A321-est hogyan szállították el a futópályáról. A Flightradar24.com adatbázisa szerint az április 29-én történt incidens óta a gép nem hagyta el a repülőteret.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vietnámi légiközlekedési hatóság vizsgálatot indított, a légitársaság pedig ennek idejére azonnali hatállyal felfüggesztette a pilótákat. Az amerikai állampolgár kapitány 2018 január óta szolgált a légicégnél.