Nem változott érdemben az egy évvel korábbihoz képest az International Airlines Group (IAG) adózott eredménye az első félévben, a csoportban csak a Vueling termelt veszteséget.

A társaság honlapján közölt eredmény-kimutatása szerint a június 30-ával végződött első pénzügyi félévben a bevételek 7,9 százalékkal 12 milliárd euróra emelkedtek, a költségszint pedig 10,9 milliárd eurót tett ki, 10,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A növekedés fő oka, hogy a kerozin 20 százalékkal drágult meg, a bérköltség alig 5 százalékkal került magasabbra.

Fotó: AIRportal.hu

A társaság üzemi eredménye 1 milliárd euró volt, ez ugyan 11,7 százalékkal alacsonyabb, mint 2018 első félévében, de az adózás utáni eredmény minimálisan, 3 millió euróval magasabb lett, mint tavaly és 806 millió eurót tett ki.

A légitársaságok közül csak a Vueling nem tudott nyereséget termelni, a diszkont légitársaság 11 milliós mínusszal zárta a félévet. A kivételes tételek nélkül a British Airways 1,4 milliárd, az Iberia 102 millió, az Aer Lingus 104 millió, a Level 52 millió euró plusszal zárta az időszakot.

A január-júniusi időszakban az IAG taglégitársaságai átlagosan 83 százalékos töltöttséggel repültek, ez 0,4 százalékpontos javulásnak felel meg, az utasforgalom 6 százalékkal 55,8 millióra emelkedett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.