A Next Generation típuscsalád mellett kötelezte el magát a Ryanair: az ír ultra low-cost légitársaság legújabb óriásrendelésében nem tart igényt a 737-es típuscsalád MAX generációjára.

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója és Ray Conner, Boeing vezérigazgató mai közös sajtótájékoztatóján jelentik be, hogy az ír légitársaság 175 darab B737-800NG típust készül rendelni az amerikai repülőgépgyártól.

A listaárak alapján mintegy 15.6 milliárd dolláros szerződés egyelőre előrendelésnek minősül. A Boeing csak a véglegesítést követően veszi fel rendelési naplójába a tételt. További részleteket a két cég vezetője a New York-i Waldorf Astoria szállóban összehívott sajtótájékoztatójukon ismertetnek.


Az biztos, hogy amennyiben a szerződés véglegesítésre kerül a Ryanair büszkélkedhet az európai légitársaságok eddigi történetének legnagyobb összegű megrendelésével.

Az új Boeing 737-800-asok egy része a kiöregedett gépek cseréjét szolgálja, de a légitársaság flottája így is több mint 400 gépet fog számlálni mire 2018-ig bezárólag minden új 737-es megérkezik a céghez.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Ryanairnek most 305 darab Boeing 737-800-as repülőgépe van, amelyből jelenleg hármat állomásoztat a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!