Idén novemberre tervezi első közforgalmi járatának beindítását a thaiföldi és szingapúri vegyesvállalat, a NokScoot – értesült a ch-aviation.

A Nok Air Boeing 737 MAX 8-as gépe grafikán. (Fotó: Nok Air) | © AIRportal.hu

A Nok Air Boeing 737 MAX 8-as gépe grafikán. (Fotó: Nok Air)

A Singapore Airlines leányvállalata, a Scoot Airlines és a thaiföldi Nok Air közös programjaként látta meg a napvilágot a NokScoot, ami mára egy légitársasággá nőtte ki magát. Jelenleg első járatuk elindításán dolgoznak, ami a tervek szerint Bangkok és Tokió-Narita között fog majd közlekedni.

Az anyavállalatokhoz hasonlóan a NokScoot is lényegében low-cost felállásban fog üzemelni, de gépeinek fedélzetén business osztály is lesz. A flotta tagjai sem lesznek ismeretlenek, ugyanis a Scoothoz hasonlóan Boeing 777-200ER típusú szélestörzsű repülőgépek fogják ellátni a légitársaság mindennapi feladatait.

Ezek a gépmadarak egyrészt a Scoot, másrészt a fő anyavállalat, a Singapore Airlines flottájából kerülnek a fuvarozóhoz, azonban a bázisrepülőtér a Nok Air jelenlegi központjával fog megegyezni, a Bangokban található Don Mueang légikikötővel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új légitársaság üzemeltetése minden bizonnyal a Nok Air számára fog komolyabb kihívást jelenteni, hiszen a fuvarozó jelenleg csak keskenytörzsű Boeing 737-800-as és ATR 72-es repülőgépeket használ, nincs még tapasztalata a nagygépes üzemben.

A jelek szerint azonban megbirkóznak a feladatokkal, ugyanis az első, HS-XBA lajstromú “Triplahetes” már meg is érkezett Bangkokba, ahol hamarosan elkezdik felkészíteni a NokScoot égisze alatt való üzemelésre.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!