Nem sokkal azután, hogy a British Airways leendő első Airbus A380-asa teljes pompájában kigördült a hamburgi festőhangárból, a megrendelt Boeing 787-es Dreamlinerek első példánya is brit színeket öltött a Boeing gyár bázisán. A majdan G-ZBJA lajstrom alatt üzemelő gép egyelőre csak vezérsíkján viseli a jellegzetes nemzeti festést.

A British Airways összesen 24 darab Boeing 787-est rendelt. Az első Rolls-Royce Trent 1000 típusú hajtóművel szerelt Dreamliner eredetileg májusban került volna átadásra a légitársaság számára. A 787-esek akkumulátor problémái miatt januárban elrendelt repülési tilalom következtében azonban csúsznak az átadások.


Az biztos, hogy a cég számít az amerikai gyártó legújabb generációs utasszállító típusára, sőt bizalma is töretlen, mivel április elején jelentették be, hogy a korábban 18 gépre lekötött opciós vásárlási jogukkal élve fix rendeléssé konvertálják a jelzett mennyiséget.

A Britishnek nemcsak az általuk 214 utasférőhellyel rendelt 787-8-asra, hanem a hosszabb törzsű 787-9-esre is van rendelése. A legutóbbi bejelentés azt azonban nem részletezte, hogy melyik szériát választották. Annak fényében viszont, hogy 2017-től kezdődően egyes útvonalakon a kiöregedett 747-400-as Jumbók váltására szánják az új Dreamlinereket, valószínűsíthető, hogy inkább a nagyobb teljesítményű variánsról van szó.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!