Nemzetközi innovációs díjat nyert a friedrichshafeni Aero 2016 szakkiállításon a kecskeméti Magnus pár napja bemutatott eFusion repülőgépe, amelyet a Siemens-szel közösen fejlesztettek ki.

A gyártó lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint “eFlight Award” díjal jutalmazták a világon egyedülálló repülőgép fejlesztését, az elismerést 2010-óta adják át a friedrichshafeni szakkiállításon.

A magyar fejlesztésű és gyártású, oktatásra és vészhelyzeti képzésre egyaránt alkalmas kompozit eFusion repülőgépet közel egymillió euróból fejlesztették ki, a típus április 11-én teljesítette a szűzfelszállását Kecskemét-Matkópusztán.

A fejlesztés azonban a bemutatás után sem áll le, mert üzemidejét több órára szeretnék növelni. Az eFusion alkalmas oktatásra, így kényszerhelyzeti képzésre is, de műrepülésre is használható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Magnus | © AIRportal.hu

Fotó: Magnus


A gép sárkánya teljesen kompozit anyagból készült, teherbírása plusz 6 és mínusz 3G terhelés közötti, súlya 410 kilogramm. A sorozatgyártás beindításához a Magnus egy új gyártócsarnokot épít majd, mivel a mostani nem tud kiszolgálni ezres nagyságrendű igényt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!