Az utasszállító flotta öt repülőgéptípusa is jelen lesz Párizsban az idei Le Bourget-n – jelentette be a Qatar Airways, amely a legújabb A350XWB mellett a flotta legnagyobb és legkisebb Airbusait, az A380-ast és az A319-est, valamint a Boeing 787-es Dreamlinert és a budapesti repülőtérre nap mint nap közlekedő A320-ast is elviszi a francia főváros neves légi szalonjára bemutatni.

Ötös típusbemutatót tart az ötcsillagos katari légitársaság Párizsban a június 15-21. között megrendezésre kerülő idei légi szalonon. A Qatar Airways szándéka, hogy a flottájának legjavát bemutassa, ezért lesz ott az A380-800-as zászlóshajó és az A350-900-as is, illetőleg a Boeingtől a 787-8-as Dreamliner, de a kétfolyosós nagygépek mellett a keskenytörzsűek sem maradnak ki a sorból, egy-egy A319-es és A320-as is tiszteletét teszi Párizsban, hogy a légitársaság demonstrálja, hálózatának minden útvonalán a legmagasabb színvonalra törekszik.

Felszálláshoz készülő Qatar A350 és A380 Toulouseban. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

Felszálláshoz készülő Qatar A350 és A380 Toulouseban. (Fotó: Airbus)

“Ez az öt géptípus fogja szimbolizálni a társaságunk dinamikus növekedését és a folyamatos összpontosításunkat, amely a világszínvonalú minőségre irányul” – foglalta össze Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója. Az A350XWB indító légitársaságaként a Qatar januárban állította forgalomba a vadonatúj, kompozit építésű típust, amelyet egyelőre más légitársaság még nem is üzemeltet, ezért minden bizonnyal a szalon egyik legnagyobb látványossága lesz a szélestörzsű utasgépek iránt érdeklődők körében.

Akárcsak az A380-800-as, amely menetrendszerűen teljesít járatokat Doha és Párizs között. Ráadásul a Qatar-flottában ugyancsak fiatal géptípusról van szó lévén, hogy a légitársaság 2014 szeptemberében vette át az első Superjumbóját, amely nem mellesleg a fedélzeti kiszolgálásban a csúcsok csúcsát jelentő First Class kabinnal is rendelkezik, ami azért is érdekes, mert idővel a Qatar legújabb üzletpolitikájának megfelelően kizárólag az A380-asokon lesz ilyen komfortosztály.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Aki pedig azt hinné, hogy a kisebb A320-as típuscsalád nem tartogat érdekességeket az tévedni kénytelen, mert a Qatar azt az A319-esét mutatja be, amelynek fedélzete csakis business ülésekkel van ellátva és a londoni járatok rendszeres teljesítője. Az A320-as pedig az az összesen 132 üléses változat lesz, amely újabban a budapesti járaton is egyre gyakoribb (tegnap is ilyen közlekedett). Ezeknek a fedélzetén a business osztály tartogat újdonságot, mivel az a szélestörzsű gépekéhez hasonló kényelmet nyújt annak köszönhetően, hogy a Qatar teljesen síkba dönthető, ún. fully lie-flat ülésekkel szereltette fel őket, amelyekhez 15,4″ háttámla monitor közvetíti a szórakoztató rendszer válogatott tartalmait.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!