Kormánygépként üzemelhet tovább az utolsó Malév-repülő – tudta meg a Népszabadság. A tíz éve betonon rostokló, 50 személyes Bombardier CRJ–200-ast 230 millió forintért vette meg egy magyar vállalkozás, amely a gépet üzleti céllal adná bérbe.

Egymillió dollárnál valamivel kevesebbért, pontosan 230 millió forintért értékesítette a Malév felszámolója a hajdani nemzeti légitársaság utolsó vagyonelemeinek egyikét, a HA-LNA lajstromjelű, Bombar­dier CRJ–200-as repülőgépet – tájékoztatta a Népszabadságot Jakab Irén, a Malév felszámolójának illetékes munkatársa. A vevő egy magyar társaság, a Sectum Air Services Kft., amely már átutalta a vételárat, és a repülőgép új tulajdonosaként megkapta a jármű üzemeltetésével kapcsolatos teljes dokumentációt is a Népszabadság információi szerint.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


A lapnak a Sectum Air Services Kft. pénzügyi befektetőinek képviselője, Boris Mihály azt mondta, üzleti célú repülőként kívánják hasznosítani beszerzésüket. Mint mondta, Business jetként húsz-harminc személyes, komfortos utastérrel van üzleti realitása az üzemeltetésnek, így azt cégek vagy sportegyesületek is kibérelhetik privát utakra, de nem zárkóznak el a kormányzati hasznosítástól sem.

A Népszabadság azt is megjegyezte cikkében, hogy a győri székhelyű cég ügyvezetője Kohut Balázs, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium korábbi közigazgatási államtitkára, aki az idén tavasszal távozott a tárcától. A befektetők képviselője szerint a menedzsereket tisztán szakmai alapon választották.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jelenleg a légi jármű műszaki átvilágítása zajlik, egyelőre nem tudni mennyiért lehet biztonságos üzemre alkalmassá tenni a 2002-ben gyártott gépet, Boris Mihály nem zárta, ki, hogy hitelt vesznek fel.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!