Elégedett a LOT az új Economy Plus szolgáltatás csomagjának teljesítményével. A lengyel légitársaság közlése szerint a júniusi bevezetés óta már több mint tízezren vették igénybe a rövid-, és középhatótávú járataikon rendelkezésre álló terméket.

Kapcsolódó cikk, előzmény A LOT a legjobb kelet-európai légitársaság

A LOT flottájának egyik Embraer E-195 típusú gépe a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A LOT flottájának egyik Embraer E-195 típusú gépe a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A lengyel légitársaság eredeti szándéka az Economy Plus-szal az volt, hogy megfizethető áron kínáljon olyan, a business osztályhoz közeli csomagot, amelyben csaknem minden benne foglaltatik abból, amit egy regionális, vagy keskenytörzsű géppel való utazás során a turista osztálynál magasabb szinten nyújtani lehet.

Az Economy Plus utasoknak az elsőbbségi check-in és csomagfelvétel mellett a fedélzeten külön étel-, és italválaszték, beleértve a szeszesitalokat is jár, valamint napilapokat is kapnak, amennyiben olvasással szeretnék tölteni az út során rendelkezésre álló időt. A prémium szintű szolgáltatás ráadásul arra is kiterjed, ha a járatot teljesítő repülőgép a varsói reptéren esetleg nem utashídra állna, akkor egy a business utasoknak fenntartott külön busszal szállítják az Economy Plus jegyet váltókat is. A reptéren töltött várakozás kellemesebbé tétele érdekében lehetőség van a business lounge kedvezményes áron való igénybe vételére, és a törzsutas program tagok is jobban járnak, mivel ehhez a szolgáltatáshoz több mérföld-pont jár.


Az Economy Plus előnyeit bemutató kisfilm. (Forrás: LOT Polish Airlines YouTube Csatorna)

Az LOT európai és közel-keleti járatain igénybe vehető Economy Plus csomagjával kapcsolatban Michal Leman, a légitársaság termékfejlesztési igazgatója kiemelte, hogy utasaik különösen nagyra értékelik a gyors beszállás és kiszállás adta előnyöket. Amennyiben valakinek csak kézipoggyásza van a varsói reptéren akár a leszállást követő öt percben már taxijába ülhet és mehet tovább, de ha feladott poggyásza is volt ez az idő akkor is csak legfeljebb negyed óra. Mindezt persze nagyban segíti, hogy az Economy Plus utasok a Businesshez hasonlóan a repülőgép fedélzetének elülső részben kapnak helyet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Arról, hogy ez a szolgáltatás mekkora visszaesést eredményezett a Business Class köréből nincsenek pontos adatok, de a LOT állítja, nem lett kevesebb az üzleti jegyet váltó utasuk, sőt fejleszteni is készülnek ezt a komfortosztályt, a jövő év elejétől újabb menü kínálattal állnak elő az itt felszolgált étel-, és italválasztékot illetően.

A LOT flottáján belül az Embraer 170, 175, 195, valamint a Boeing 737-400-as típusokon vehető igénybe az Economy Plus szolgáltatás. A hosszú távú járatokat teljesítő Boeing 787-8-as Dreamlinereken a Premium Economy osztály nyújt hasonló, az Economy és a Business osztály közé pozicionált kényelmi fokozatot.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!