A KLM Holland Királyi Légitársaság a híres holland formatervezőt, Hella Jongeriust kérte fel flottájának repülőgépein a business osztály World Business Class (WBC) enteriőrjének újratervezéséhez. Ezzel lehetővé válik a KLM WBC termékének korszerűsítése, a nemzetközi vonzerőt és holland örökség adta büszkeségünket hangsúlyozó vezető holland belsőépítészet ötvözése jegyében.

A Hella Jongerius-szal való egyedi együttműködés jegyében, a KLM egy teljesen új business osztállyal kíván jelentkezni. Az enteriőr újratervezésén túl, Hella Jongerius új lapos üléseket is kialakít. Az utasok kényelmét és a biztonságot szem előtt tartva, célja a KLM márkajegyeinek hangsúlyozása. Ez a lépés remekül illeszkedik egyéb sikeres KLM-es kezdeményezések egész sorába, melyek mind a WBC megújulását szolgálják: vezető divattervezők és holland mesterszakácsok is együttműködnek a KLM-mel e célból.

Erik Varwijk, a KLM ügyvezető igazgatója: “Azzal, hogy a KLM Hella Jongeriushoz fordult, úgy döntött, hogy egy vezető holland tervező segítségét kéri abban, hogy business osztályú utasaik otthon érezzék magukat a fedélzeten. Tervezőként, Hella számos, széleskörű tapasztalatra tett szert, amit most a KLM és annak ügyfeleinek a szolgálatába állít, szem előtt tartva a légiipar repülőgép-utasterekre vonatkozó előírásait. Korábbi munkái már bizonyították, hogy képes arra, hogy az ilyen jellegű feltételeket ötvözze a magas szintű tervezéssel: ennek ékes bizonyítéka a „polder-kanapé”, amely egyszerre kényelmes és szép is. Azzal, hogy kiemelt figyelmet fordít a minőségre, valamint nagy tapasztalatával, pontosan tudja, hogy egy márkát mi tesz egyedülállóvá. Kiváló választás!

Hella Jongerius: “Ragyogó lehetőség számomra az, hogy a KLM számára utastér-belsőt illetve új business ülést tervezhetek. A kihívás abban áll, hogy ötvözzem a biztonságos egyéni kényelmet az innovációkon alakuló barátságos kialakítással. Ennek keretében optimális módon kombinálhatom a hagyományos részleteket, az ipari textiljeimet, a színérzékemet a high-tech funkcionalitással.” A KLM első repülőgépének újraalakítását 2013 júniusában kezdi meg. A Boeing 747-400-as géptípusokat alakítják át elsőként, összesen 22 repülőgépet. További részleteket az új ülésről és a belső design-ról 2012. második félévében adunk.

A formatervező Hella Jongerius és a KLM ügyvezető igazgatója, Erik Varwijk a légitársaság egyik Boeing 747-esének társaságában

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: KLM Sajtóközlemény (2012. április 13.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!