Az orosz légiközlekedés legnagyobb szereplőjénél, az Aeroflot-nál napirenden van a rövid életű, korábban Dobroljot néven működő low-cost leányvállalat újraindítása.

A Dobroljot Boeing 737-800-as gépének látványterve. (Fotó: Dobroljot) | © AIRportal.hu

A Dobroljot Boeing 737-800-as gépének látványterve.
(Fotó: Dobroljot)

A működését felfüggeszteni kényszerült Dobroljot-ot minden bizonnyal újraindítják, bár biztosan nem régi nevén – tudta meg a ch-aviation.

Az Aeroflot jelenleg is munkálkodik a diszkont leányvállalat újjászervezésén, azonban annak nevéről és az indulás időpontjáról még nem közöltek konkrét információt.

Az új márkanév kiválasztása mellett viszont adott a felvetés, hogy a cég megtartja-e a korábbi arculatát. A kérdésre választ adhat, hogy a már átvett két repülőgépet, melyek cég működésének felfüggesztése után – a szintén az Aeroflothoz tartozó – Orenair flottájába kerültek, nem festették át és jelenleg is „régi” küllemükben repülnek. A gépeken csupán egy matrica jelzi az új üzemeltetőt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egy korábban megrendelt Boeing 737-800-as készen várakozik a Boeing gyárában. Arról még nincs hivatalos információ, hogy ezt a gépet átveszi-e az Aeroflot csoport és arról sem, hogy ha igen, melyik leányvállalat flottájában fog szolgálatot teljesíteni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!