A német Lufthansa július 15-től a Boeing 747-8 Intercontinental típussal közlekedteti Frankfurt – New York viszonylatát egészen október 25-ig.

Az ezerötszázadik Boeing 747-8 Intercontinental is a Lufthansához került. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az ezerötszázadik Boeing 747-8 Intercontinental is a Lufthansához került.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)

Az Intercontinentalok az öregebb Boeing 747-400-asokat fogják helyettesíteni a cég napi rendszerességgel üzemeltetett járatán, mely idő alatt minden bizonnyal az idősebb típus egyes példányain fognak különböző karbantartási műveleteket végrehajtani.

A második járatpárt egyébként a kétszintes Airbus A380-as repülőgépek szolgálják ki, de az Airline Route információi alapján 2015 januárjától már csak napi egy gépet indít a légitársaság.

Továbbá a hírportál egyéb értesülései alapján úgy tűnik, hogy a fent említett géptípusok egyike sem fog a két város között közlekedni január 15. és március 28. között időszakban, mivel a fuvarozó az Airbus A340-600-as repülőgépeit küldi a John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtérre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa idén június 28-án vehette át tizennegyedik Boeing 747-8-as utasszállítóját, mely elődjéhez képest jelentősen gazdaságosabb az új hajtóműveknek köszönhetően, és nem utolsó sorban több utast is a fedélzetére tud venni a 400-as alváltozat egyes példányainál.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!