A hét eleje, február 23-a óta már a New York newarki járaton is elérhető a Lufthansa új prémium turista osztálya, méghozzá a flotta egyik legújabb típusán, a Boeing 747-8 Intercontinental fedélzetén.

Boeing 747-8-asból hamarosan lesz egy különleges, retro festésű is a flottában. (Fotó: Lufthansa) | © AIRportal.hu

Boeing 747-8-asból hamarosan lesz egy különleges, retro festésű is a flottában. (Fotó: Lufthansa)

A német légitársaság napi rendszerességgel közlekedik frankfurti bázisa és a keleti parti amerikai nagyváros között. A Boeing 747-8-as bevezetése előtt az útvonalat a 747-es típuscsalád előző generációjából származó 747-400-as teljesítette, amelyen még nem elérhető a Lufthansa vadonatúj kabinterméke.

A Lufthansa eredetileg csak március 29-től tervezte a típusváltást, de a járatszervezés döntése értelmében már február végétől elérhetővé tették az újabb típust, amely a menetrend szerint (LH 402) délután 13:30-kor száll fel Frankfurtból és 16:10-kor landol Newarkban. A visszafelé járat (LH 403) pedig 18:10-kor indul és másnap reggel 07:45-kor van ismét Frankfurtban.

Az előrehozott típusváltást indokolhatja, hogy az airlineroute.net jelentése szerint március 28. és április 8. között a 747-8-as nem repüli majd Newarkot, hanem helyette a houstoni útvonalra lesz állítva. A flottának jelenleg egyébként 17 darab ilyen típusa van, de rövidesen két újabb gép érkezik Frankfurtba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Egy ilyen Premium Economy ülés ára egy VW Golf személygépkocsiéval egyenértékű. (Fotó: Lufthansa) | © AIRportal.hu

Egy ilyen Premium Economy ülés ára egy VW Golf személygépkocsiéval egyenértékű. (Fotó: Lufthansa)

A Lufthansa a tavaly márciusi berlini ITB turisztikai szakkiállításon mutatta be az új prémium turista osztályát, amelyet 2014 novemberének végétől már minden 747-8-assal teljesített útvonalra, így Bengaluruba, Buenos Airesbe, Hong Kongba, Chicagóba, Los Angelesbe, Mexikóvárosba, Pekingbe, Szöulba, Tokióba, Washingtonba és São Pauloba is elérhetővé tettek, de a három milliárd eurós program keretében rövidesen az összes szélestörzsű típus meg fogja kapni az új kabinterméket, vagyis az Airbus nagygépek sem maradnak ki a sorból.

A fedélzetépítőknek összesen 106 repülőgépre kell folyamatosan feltelepíteniük a prémium economy üléseket. A Müller/Romca dizájn stúdió által tervezett ülések a 747-8-asokon 2-4-2 elrendezést követnek, szemben a hátrébb található normál turista osztály szorosabb, 3-4-3-as kiosztásával, de nemcsak ebben, hanem megannyi szolgáltatásban is magasabb komfortot nyújt ez a kabintermék. Az ide jegyet foglalóknak a Lufthansa nagyobb, 2×23 kg-os csomagkeretet biztosít, az étkeztetés porcelán étkészlettel történik, piperecsomag és bekészített palackos ásványvíz is jár az utasnak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!