A low-cost légitársaság elindította a She Can Fly kadétprogramot, amellyel célja a női pilóták karrierjének támogatása.

Mivel mindössze 5 százalékra tehető a női pilóták aránya, a Wizz Air ebben a szakmában is elkötelezett a nemi sztereotípiák lebontása és a nemek közötti egyenlőség támogatása mellett – közölte a cég.

A 18 év feletti nőknek szóló új kadétprogramja lehetőséget biztosít azoknak, akik a Wizz Air kereskedelmi járatainak pilótái szeretnének lenni.

A képzési program – amelyre pilótatapasztalat nélküli jelentkezőket is várnak – 18 hónapig tart, és a magyarországi Tréner Flight Academy együttműködésével zajlik.

A légitársaság elkötelezett amellett, hogy évente további húsz helyet biztosítson azoknak a nőknek, akik szintén úgy gondolják, hogy a nemek közötti korlátoknak ideje „repülniük”.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az integrált ATPL-program az ab-initio képzéssel kezdődik, amelyben a kadétok elsajátítják a pilótává váláshoz szükséges elméleti ismereteket, készségeket és magatartást.

Forrás: Wizz Air

A sikeresen végző kadétok továbbléphetnek a haladó képzésre, amely magába foglal egy öthetes átképző tanfolyamot az Airbus A320-as repülőgépcsalád üzemeltetésére. Ezt követően a jelentkezők Wizz Air-specifikus képzésen vesznek részt, mielőtt teljes jogú első tisztekké válnak a légitársaságnál.

A She Can Fly kadétprogram kiváló lehetőség a közlemény szerint, hiszen mint írják, a Wizz Air elkötelezettségét a program iránt mi sem jelezhetné jobban, mint a példátlanul kedvező tandíj.

A kadétoknak a tanfolyam kezdetén 800 eurót kell befizetniük, a fennmaradó 60 668 eurót a Wizz Air előlegezi meg, ha a jelentkező a képzés ötödik hónapját követően megfelel az előírt követelményeknek.

A tandíj összegét a kadétok a sikeres pilótavizsga után hat év alatt, egyenlő részletekben fizethetik vissza.

A Wizz Air pilótaakadémiáján keresztül csatlakozó kadétok, beleértve a She Can Fly program jelentkezőit is, lehetőséget kapnak arra, hogy egy folyamatosan bővülő, fiatal, ultramodern és fenntartható Airbus flottát repítsenek több mint 900 útvonalon, több mint 50 ország közel 200 úti céljára.

A pilótanövendékek támogatása a Wizz Air ambiciózus tervének része, amely szerint 2030-ig több mint megháromszorozza, azaz 500 repülőgépesre növeli flottájának méretét, a cél megvalósításához pedig megközelítőleg 4600 új pilóta felvétele szükséges.

A jelentkezők a Wizz Air Pilótaakadémia weboldalán regisztrálhatnak a programra.

„A She Can Fly programot úgy alakítottuk ki, hogy a feltörekvő női pilóták pénzügyi akadályok nélkül érhessék el karriercéljaikat és élhessék meg repülés iránti szenvedélyüket” – mondta Tóvári Attila, a Wizz Air pilótaképző iskolájának oktatásért felelős vezetője.

A Wizz Air Pilótakaadémia a kereskedelmi pilótaengedély megszerzésére irányuló, piacvezető képzési programjának 2017-es indulása óta több mint 150 olyan jelölt végzett sikeresen, aki jelenleg is a Wizz Air-nél dolgozik pilótaként.