A londoni Gatwick reptéren megnyitja új legénység-kiképző központját, ahol több mint 1100 új légiutas-kísérő és pilóta képzését tervezi jövőre az easyJet. A légitársaság ezzel egy időben női pilótái számát is növelné, erre a célra külön programot is indít – jelentette be közleményében az easyJet.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Jövőre 1140 fő felvételét tervezi az easyJet: 830 légiutas-kísérőt és 310 pilótát várnak a légitársasághoz, jelentette be Carolyn McCall, az vállalat vezérigazgatója.

Az easyJet szeretné a női pilóták jelenlegi 5 %-os arányát megduplázni, ezért a hosszú távú stratégia első lépéseként programot indít el, amelynek során egy, kifejezetten a hölgyeket célzó kampánnyal szeretné népszerűsíteni a szakmát.

A kezdeményezés részeként iskolai csoportokban, fiatalokat célzó szervezetekben, oktatási intézményekben, valamint a pilóta-tréning platformjain is igyekszik vonzóvá tenni a pilóta hivatást, emellett egy új támogatási rendszerrel is motiválja a hölgy jelentkezőket.

A légitársaság nemcsak pilótái számát növelné, de a már kötelékben dolgozóknak is új képzési lehetőségeket kínál új központjában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az októberben nyílt, 2,7 millió fontos beruházásból megépült easyJet Gatwick Akadémiában tantermek, kabin szimulátor, vészcsúszda és tűzoltási-kiképzési részleg is helyet kapott.

A már működő lutoni kiképző-központ mellett itt zajlik majd az easyJet jelenlegi legénységének, többek között 2500 pilótájának továbbképzése is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!