Új néven és arculattal működik tovább a becsődölt Estonian Air utódcége a Nordic Aviation. A légitársaság a Nordica nevet vette fel és egy szitakötőre hasonlító grafika lesz a logója. Az új dizájnt várhatóan még a hónap végéig bevezetik és a cég saját tulajdonú repülőgépei is új festést kapnak hamarosan.

A Nordic Aviation tizenkét észt ügynökség 23 különböző kreatív tervei közül választotta ki a nyertest, melyből végül a szitakötős verzió nyerte el a menedzsment tetszését. A repülőgépek festésében a tervek szerint – hasonlóan az előd Estonian Air festéséhez – a kék és fehér színek fognak dominálni.

Forrás: Nordic Aviation | © AIRportal.hu

Forrás: Nordic Aviation


Megcsinálták azt, ami Magyarországnak nem sikerült

Forrás: Nordic Aviation | © AIRportal.hu

Forrás: Nordic Aviation

Az észt nemzeti légitársaság a tallinni központú Estonian Air 2015. november 8-án, vasárnap szüntette be működését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nemzeti légitársaság működésének felfüggesztéséről szóló döntés közvetlenül azután született meg, hogy az Európai Bizottság az Európai Unió jogszabályaiba ütközőnek minősítette az észt kormány által a légitársaság részére korábban nyújtott 85 millió eurós pénzügyi segítséget.

A bizottság döntésének következményeként a légitársaságnak haladéktalanul kellett volna visszafizetni kamatostul a korábban felvett állami támogatást.

Az észt gazdasági minisztérium Nordic Aviation néven egy új holding céget hozott létre 40,7 millió eurós, a kormány és külföldi befektetők által befektetett kezdeti tőkével. Az új légitársaság november 8-án kezdte meg működését és az akkori információk szerint az Adria Airways-szel kooperálva vesztte át az Estonian Air működését, bérelt repülőgépekkel, amíg az új cég meg nem szerzi az üzemeltetéshez szükséges hatósági engedélyeket.

Az Estonian Air CRJ-900-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Estonian Air CRJ-900-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!