A norvég, low-cost modell szerint működő légitársaság kénytelen volt egyik Boeing 787-es repülőgépét ideiglenesen a földön tartania egy, a Dreamliner elektronikus rendszerében bekövetkezett meghibásodás miatt.értesült a Komonews.

A Boeing szóvivője, Yvonne Leach megerősítette a hírt, valamint hozzátette, hogy már dolgoznak a földön ragadt Dreamliner kijavításán, mely a Norwegian új, bangkoki járatát teljesítette volna, és amelynek utasait végül egy bérelt géppel kellett eljuttatni a thai fővárosba.

A múlt héten nem ez volt az első olyan eset, amikor az egyik Dreamliner nem tudott elindulni. Szeptember 2-án, egy fedélzeti hibaüzenet miatt volt szükség járattörlésre, ugyanis a jelzés szerint meghibásodott a 787-es fékrendszere.


Lasse Sandaker-Nielsen, a Norwegian szóvivője kiemelte, hogy a problémák egyediek és nem köthetőek a repülőgép lítium-ion akkumulátoraihoz, melyekkel több incidens is volt a típus eddigi történetében.

A norvég légitársaság jelenleg két darab Dreamlinerrel rendelkezik és további 6 példányra van még érvényes megrendelése. Arról, hogy a két meghibásodás ugyanazon a repülőgépen történt-e, egyelőre nincsenek információk.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!