Nagyobb jelenlétet koncentrál Bogotára az Iberia. A spanyol nemzeti légitársaság nemcsak meglévő járatainak sűrűségét növeli, hanem legújabb, a LAN Colombiával kötött code-share megállapodása értelmében még jobb csatlakozásokat is kínál Kolumbián belülre.

Az Iberia aktuális menetrendje szerint a légitársaság a hét minden napján egyszer közlekedik oda-vissza, Madrid és Bogotá között. Augusztus 9-től azonban az Iberia plusz két járat beiktatásával először heti kilencre, majd szeptembertől még egy járattal, már heti tízre növeli az összeköttetést.

Az augusztustól életbe lépő módosítás szerint szombatonként és vasárnaponként lesznek plusz járatok, amelyek délután 16:30-kor szállnak fel Madridból és 19:55-kor érkeznek Bogotába, ahonnan aztán 23:35-kor indulnak vissza és másnap 16:40-kor landolnak ismét a madridi Barajas repülőtéren. Szeptembertől pedig a szerdai, csütörtöki és szombati napokon lesznek dupla járatok, ugyanezekkel az indulás-érkezési időpontokkal.

Az eddig is működő napi járatok továbbra is déli 12:10-kor startolnak Madridból, majd délután 15:35-re vannak Bogotában. Onnan 17:15-kor szállnak fel és másnap délelőtt 10:20-ra érnek vissza a spanyol fővárosba. (Helyi idők kerültek feltüntetésre).

Kooperáció a LAN Colombiával, Bogotába repül a TAP is

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az újabb járatokkal a oneworld légszövetségben működő Iberia még több átszállási lehetőséget tud kínálni a Bogotából Madridba érkező utasoknak, akik a társaság európai, afrikai és közel-keleti útvonalhálózatával is számolhatnak, míg a kolumbiai fővárosba utazók a direkt összeköttetés szélesebb kínálata mellett az átszállás terén is újabb előnyökkel szembesülhetnek, mivel az Iberia és a LAN Colombia között létrejött kódmegosztó egyezmény több belföldi-regionális járatra is csatlakozást biztosít.

Elérhetővé téve többek közt Medellín, Cali, Barranquilla, Cartagena, Pereira, Bucaramanga és Santa Marta településeit, amelyekről fordított viszonylatban a LAN Colombia gépei hozhatnak értékes töltést a Madridba induló Iberia-járatra.

A bogotái útvonalára az Iberia flottájának legnagyobb típusával, a négy-hajtóműves Airbus A340-600-assal közlekedik, amely két-osztályos fedélzetén összesen 342 utas foglalhat helyet.

Az Ibériai-félsziget másik nemzeti légitársasága, a portugáliai TAP júliusban készül megnyitni bogotái járatát, amelyet panamavárosi útvonalával fűz egybe, az európai összeköttetés tekintetében fontos jelenlétet hozva a Star Alliance szövetségnek, ugyanakkor konkurensként fellépve az Iberiával szemben, hiszen onnantól Madrid mellett már Lisszabon is felkínálkozik az utasoknak, mint elosztó-reptér Európában. Igaz, a TAP kisebb géppel, két osztályon 268 üléses A330-200-assal és csak heti négyszer repül majd a vonalon, de neki is lesz egy erős szövetségese a kolumbiai zászlóvivő, Avianca személyében.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!