A következő két évben kétszázra emeli a jelenleg negyven-ötven főt foglalkoztató repülőgép-alkatrészgyárának dolgozói létszámát a német Diehl Aircabin Gmbh. Nyírbátorban – mondta Rainer von Borstel, a német anyavállalt, a Diehl Aerosystems konszern vezetője sajtótájékoztatón csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.

A Diehl első Németországon kívüli termelőegysége főként az Airbus és a Boeing számára készít repülőgép-alkatrészeket, így például a gépek belső oldalfalát és szellőző-berendezéseit.

A társaság a Diehl-en belül az egyik legnagyobb fejlődést mutatja, a repülőgép-gyártás és a légiközlekedési ipar évente mintegy öt százalékos növekedéséből a cég jelentős piaci részesedést tudhat magáénak – ismertette Rainer von Borstel.

A magántulajdonban lévő, családi nagyvállalkozás a város önkormányzata által létrehozott ipari parkban tavaly vásárolt meg egy korábban bezárt kábelgyárat, valamint az önkormányzattól további két hektáros üres területre szerzett opciós jogot. A Diehl a tervek szerint három év alatt 5 millió eurós befektetésével alakítja ki gyártóbázisát a kisvárosban.

A nyíregyházi üzemben jelenleg 40-50 fő dolgozik, ez a létszám 2012 végére 140-re növekszik, 2013-ban és 2014-ben pedig 200 fő felé emelkedik a foglalkoztatottak összlétszáma – mondta Rainer von Borstel. Az igazgató hozzátette: a szabolcsi dolgozók a németországi betanulási idő során sajátították el a munkavégzéshez szükséges ismereteket. Az első, Nyírbátorban készített mintadarab egyébként egy Airbus típusú repülőgépgép ajtajának belső burkolata volt, ezt az alkatrész 2011 december végén került ki a gyártószalagról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Videó: szon.hu, youtube.com

Rainer von Borstel az MTI kérdésére elmondta: komoly gazdasági eredményt egyelőre nem lehet elvárni az üzemtől, mivel az utóbbi időszakban a befektetés volt napirenden; becslése szerint a következő két-három évben lehet megfelelő gazdasági eredményeket felmutatni.

A korábbi információk szerint a három műszakos termelés bevezetésével évi 15 millió euró értékű repülőgép-alkatrész, oldalfalak, plafonrészek, hozzájuk tartozó vezeték-rendszerek, valamint személyzeti pihenőfülkék és konyhai berendezések készülnek majd Nyírbátorban. A Diehl-csoportnak jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban, Kínában és Szingapúrban is van gyártóbázisa.

Forrás: MTI

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!