Boeing 787-9, valamint Boeing 777F típusú repülőgépekre szóló megrendelést írt alá az Etihad Airways.

Hosszított törzsű Boeing 787 Dreamlinereket, valamint teherszállító változatú Boeing 777-eseket rendelt az Etihad Airways. Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága 10 darab 787-9-esre és 2 darab 777-200F típusra szóló megrendelést írt alá.

A megrendelés összértéke az aktuális listaárakat alapulvéve 2.8 milliárd dollárra rúg. Az Abu Dhabi székhelyű légitársaság, amely immáron 41 darab hosszított törzsű Dreamlinerre szóló rendelést jegyez, a mostani rendeléssel a világ legnagyobb B787-9 üzemeltetőjévé is vált. Az Etihad Airways egyébként a 6.1 méterrel rövidebb törzsű B787-8-as típusra nem is adott le megrendelést.

Az Etihad Airways a Boeing 777-esre típusra szóló várólistáját is további repülőgéppekkel növelte miután két teherszállító változató „triplahetes”-re jelentette be igényét cargo vállalata, az Etihad Crystal Cargo számára.

A közel-keleti légitársaságnak ezidáig 10 utasszállító változatú Boeing 777-300ER-re volt megrendelése, amelyet most két teherszállító változatú 777-essel egészített ki. Egyik típus sem ismeretlen már az Etihad számára, ugyanis 8 darab B777-300ER és 1 darab B777-200F teljesít jelenleg is szolgálatot a légitársaság flottájában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A döntés miszerint tovább növeljük Dreamliner-flottánkat fontos bizonyítéka azon elkötelzettségünknek, hogy a világ egyik legfiatalabb és legtakarékosabb flottáját kívánjuk üzemeltetni – nyilatkozta James Hogan, az Etihad Airways vezérigazgatója.

Először szállt le Afrikában a Boeing 787-es

Mindeközben tegnap megérkezett első afrikai célállomására, Addisz-Abebába a világkörüli úton lévő Boeing 787-es Dreamliner. A kompozit anyagokból készülő szélestörzsű típus ezzel történelmet írt, mivel először szált le Boeing 787-es az afrikai kontinensen.

Az etióp fővárosban december 14-ig vendégeskedik a Boeing ZA003-as gyári számú repülőgépe, amely eredetileg tesztrepülőgépként szolgált, de a világkörüli túrára felújított, elegáns belsővel felszerelve indult, hogy a vendégek a repülőgép fedélzeti szolgáltatásaival is megismerkedhessenek.

Az Ethiopian Airlines az első afrikai légitársaság lesz, amely forgalomba állítja a Boeing 787-est, így érthető, hogy az afrikai kontinensen miért első az etiópiai látogatás.

A Dream Tour névre keresztelt világkörüli út következő állomása Kenya fővárosa, Nairobi lesz.

Forrás: Boeing Media (2011. december 11-12.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!