Az egyre gyorsabb ütemben terjedő vegán trendhez kapcsolódik a Cathay Pacific újítása, amellyel a fedélzeti menü sertéshús-ételeit növényi alapú „húsmentes húsokkal” helyettesítik.

Az Omniporkból készült bolognai (Forrás: Cathay)

Októberben a hongkongi légitársaság üzleti osztályán utazók próbálhatják ki az Omnipork névre keresztelt készítményt, amely nem tartalmaz semmilyen húsipari származékot.

Összetevői a borsófehérje, GMO-mentes szója, shiitake gomba és rizs, a légitársaság szerint ízre és kinézetre is pont olyan, mint az eredeti disznóhús.

Ám a húsmentes készítmény előnye nem csak állatvédelmi szempontból jelentős, ugyanis
nem tartalmaz koleszterint, 86 százalékkal alacsonyabb a telítettzsír-tartalma, és 66 százalékkal a kalóriatartalma.

Az alternatív ételt a hongkongi székhelyű Green Monday cégtől szerzi be a légitársaság, és az utasok minden hosszútávú járaton kérhetik az ebből készült Omnipork bolognait garganelli tésztával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Cathay tavaly októberben vezetett be egy, a marhahús alternatívájaként használt növényi alapú készítményt, amelyet az utasok a légitársaság The Pier First Class Lounge elnevezésű várójában próbálhatnak ki.