Hamarosan indul a nyári menetrend, amelyben az Air Malta közel 50 úti célt kínál utazóinak. A budapesti viszonylat szokásos, szezonális visszatérése mellett több menetrendszerű európai járata sűrűségét is emelni fogja a légitársaság és charter útvonalak is lesznek szép számmal.

Az Air Malta Airbus A319/A320 típusokkal üzemelteti járatait. (Fotó: Air Malta) | © AIRportal.hu

Az Air Malta Airbus A319/A320 típusokkal üzemelteti járatait. (Fotó: Air Malta)

A március 29-től kezdődő és október 24-ig érvényes nyári menetrendi időszakban az Air Malta heti 160 járattal áll utasai rendelkezésére, akik 26 menetrendszerű és 23 charter útvonal közül válogathatnak. A közel ötven városból álló nyári hálózattól 1,2 milliós utasforgalmat vár a légitársaság.

Mivel idén még több utast szeretnének Máltára csábítani, ezzel a szigetország turizmusból származó bevételeit is növelve a légitársaság olyan menetrendet és szolgáltatás struktúrát igyekezett kidolgozni, amellyel ez hatékonyan véghez is vihető.

Amszterdam napi rendszerességgel, Brüsszel még annál is többel, heti kilenc járattal lesz kiszolgálva. Olaszországot érintően Milánó szintén napi járattal fog üzemelni, míg Velencével és a szicíliai Cataniával heti háromszor lesz összeköttetés. A charter útvonalak között az egyik legfontosabb a tel-avivi lesz, de angliai, franciaországi és kelet-európai regionális repterekre is fognak repülni a máltai Airbusok utasokért.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nyár menetrendszerű járathálózata összesen 24 célpontból áll, ezek: Amszterdam, Berlin, Brüsszel, Budapest, Catania, Düsseldorf, Djerba, Frankfurt, Genf, Hamburg, London – Gatwick, London – Heathrow, Lyon, Manchester, Marseille, Milánó, Moszkva – Domogyedovó, München, Párizs – Charles de Gaulle, Párizs – Orly, Prága, Róma, Bécs és Zürich.

Budapest: március 30-tól hetente kétszer

Az Air Malta budapesti menetrendje

Hétfői járatnap

KM 520 MLA 11:00 – 13:05
KM 521 BUD 13:55 – 16:05

Pénteki járatnap

KM 520 MLA 09:55 – 12:00
KM 521 BUD 12:50 – 15:00

Air Malta-járat MGH általi kiszolgálása Ferihegyen. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Air Malta-járat MGH általi kiszolgálása Ferihegyen.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A nyári szezon első budapesti járata március 30-án érkezik. Az Air Malta, amely hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként fog a magyar fővárosba repülni idén ünnepli budapesti járatnyitásának huszadik évfordulóját; amelyre mint azt a légitársaság magyarországi képviseletét ellátó Tensi Aviation-től megtudtuk, várhatóan májusban egy kis meglepetéssel is készül az Air Malta.

Kedves Marianna, az Air Malta magyarországi képviselője kérdésünkre elmondta, hogy a légitársaság gépeinek földi kiszolgálását a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren továbbra is a Malév Ground Handling biztosítja. Az utasfelvétel és fogadás a 2A terminálon történik.

Az összeköttetést érinti, hogy feltehetőleg más útvonalak kapacitás igénye miatt április 10-27. között, valamint május 11-én és 18-án a budapesti járat törölve van.

A géptípust illetően az útvonalon továbbra is a flotta A320-as típusai várhatók, amelyek kétféle fedélzeti konfigurációval üzemelnek, 168 és a nyári forgalomnak jobban megfelelő, 180 üléses kivitelben. Az Air Malta gépparkja összesen 11 repülőgéppel indul neki a nyárnak, 4 darab A319-es és 7 darab A320-as Airbus teljesít szolgálatot a máltai zászlóvivő számára.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!