Jövő nyáron San Francisco városába is lehet Airbus A380-assal repülni Londonból a British Airways járatán, miután a légitársaság ma bejelentette, hogy a kétszintes óriásgépét bevezeti a tengerentúli útvonalra.

Kapcsolódó cikk, előzmény Londonban a British Airways első Superjumbója

A British Airways utazóközönsége a hét öt napján repülhet majd London és San Francisco között A380-assal, amely a Heathrow 5-ös termináljáról hétfőnként, csütörtökönként, péntekenként, szombatonként és vasárnaponként lesz igénybe vehető odafelé BA287-es, visszafelé az Államokból pedig BA286-os járatszámmal.

San Francisco egyébként a jövő nyári szezon erejéig a légitársaság harmadik Superjumbo célállomása lesz az Amerikai Egyesült Államokon belül. A tavaly szeptemberben indított Los Angeles után, idén október 2-án startol Washington D.C. A380-as üzeme, így lesz 2015 nyarán San Francisco a harmadik. Októberben egyébként egy másik város, Szingapúr is felkerül a British A380-as desztinációinak előkelő sorába. A távol-keleti nagyvárosba 28-án indul először ilyen típus, amelynek fedélzetén összesen 469 utas foglalhat helyet.

Ahhoz persze, hogy mindez lehetővé váljon folyamatosan bővülő flottára van szükség. A legelső A380-ast a British Airways 5 milliárd angol fontos flottamodernizációs programja részeként tavaly júliusban vette át, és azóta hat darab ilyen gép áll szolgálatban a hálózat Los Angeles-i, Hong Kong-i és johannesburgi járatain, de hogy a sor a tervek szerint folytatódhasson a legfrissebb tájékoztatás alapján hamarosan átvételre kerül a hetedik Superjumbo is, amelyből egyébként összesen 12 darabot rendelt magának a társaság.

Miami és Fokváros időszakos sűrítésben

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A legújabb A380-as desztináció bejelentésével egyidőben a British megragadta az alkalmat, hogy két másik hosszú távú járatát érintő sűrítésekről is hírt adjon. Jövő március 30. és május 2. közötti időszakban ugyanis a társaság heti tizennégyről tizenhétre növeli miami járatainak számát, amely az idei, ünnepekkel teli téli időszakban is érvényes lesz öt héten át. Ezeket követően viszont visszaáll majd a rend a napi két járatra London és a floridai város között.

A másik város egy dél-afrikai, mégpedig Fokváros, ahová főleg a nyaralni vágyók szempontjait figyelembe véve a jövő nyári menetrend elejére, március 29-től április 27-ig heti tizennégy járatot állít a British, amely végét követően itt is visszaáll a megszokott rend a maga heti kilenc járatával.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!