Finnország másodjára lett a világ legboldogabb országa az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) évente kiadott rangsorában. Ennek örömére az ország hivatalos turisztikai ügynöksége, a Visit Finland meglehetősen szokatlan marketingkampánnyal állt elő.

A “Rent a Finn”, azaz “Bérelj egy finnt” elnevezésű kampány nyereménye nem más, mint egy ingyenes út a világ legboldogabb országába egy saját finn idegenvezetővel, aki megismerteti veled a természeti szépségeket, így betekintést nyerhetsz a finn nép vidámságának fő forrásába.

“A boldogságunk titka a gyönyörű környezetben rejlik. Amikor mások terápiára mennek, mi felvesszük a gumicsizmánkat, és kimegyünk az erdőbe.” – olvasható a Rent a Finn játék honlapján. “Itt az idő, hogy mindenkinek lehetősége legyen a legjobbaktól tanulni. Nyolc teljesen hétköznapi finn ember jelentkezett boldogság-mentornak, akik meg fogják osztani veled azt, hogy milyen a kapcsolatuk a természettel. Találd meg a boldogságod. Foglald le a saját finnedet.” – írják a nyereményjáték leírásában. 

Az idegenvezetők, avagy boldogság-mentorok három napig látják majd vendégül saját otthonukban a nyerteseket, megismertetve velük a természetet a különböző szabadtéri tevékenységeken keresztül. A mentorok Finnország különböző részein élnek, és mindegyikük más-más élménnyel készül, legyen az látogatás egy természetvédelmi területen, gyümölcsszedés a vadonban, igazi finn szaunázás, és még sorolhatnánk.

Ahhoz, hogy részt vehessünk a nyereményjátékban, nincs más dolgunk, mint készíteni egy videót, amelyben elmondjuk, hogy miért szeretnénk meglátogatni Finnországot, és milyen kapcsolatban állunk a természettel, majd kitölteni a jelentkezési lapot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Finnország egyes részein akár az északi fényt is megcsodálhatjuk (forrás: pixabay.com)

A World Happiness Reportot az ENSZ minden évben elkészíti, és a boldogság világnapja (március 20.) körül jelenteti meg. A listát a kezdetektől fogva az észak-európai országok dominálják, ezen belül főként Skandinávia: az idén Finnország után Dánia, majd Norvégia foglalta el a dobogós helyeket. Az első tízből nyolc ország Európában található, így azt is elmondhatjuk, hogy Európa a legboldogabb kontinens.

Magyarország az idén a 62. helyet szerezte meg, 7 helyezéssel javítva a tavalyi eredményén (amikor a 69. volt). A 156 országot felsoroló lista végén Dél-Szudán áll, de az afrikai kontinens többi országa sem szerzett túl jó helyezést.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!