Nyilvánosságra hozta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Budapest Airport Zrt. privatizációja során kötött szerződések másolatait – adta hírül közleményében a Magyar Távirati Iroda.

A vagyonkezelő pénteki közleményében kifejti: azzal, hogy a szerződéseket elérhetővé teszi hivatalos honlapján, biztosítja a transzparenciát és eleget tesz tájékoztatási kötelezettségének is.


A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2-es terminálja madártávlatból (Fotó: Budapest Airport)

A szerződések a http://www.mnvzrt.hu/kozerdeku_adatok/k … kozzetetel címen tekinthetőek meg.

Az MNV honlapján a 2005-ös részvény adásvételi megállapodás mellett megtekinthető annak kiegészítése, a részvényesi megállapodás és annak kiegészítése, valamint ezek későbbi módosítása. A több száz oldalas dokumentum része az ugyancsak 2005-ös vagyonkezelési és az eszköz adásvételi szerződés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sajtóközleménye:

Nyilvánosak a Budapest Airport Zrt. privatizációja során kötött szerződések
Az MNV Zrt. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Avtv.) 3. § 5. pontja és 26. § -a, valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény (Vtv.) 5. § (1) bekezdésében foglaltak alapján – a közelmúltban kézhez vett, nagyszámú megkereséseknek is eleget téve – a nyilvánosság számára hozzáférhetővé teszi a korábbi kormány idején a Budapest Airport Zrt. privatizációja során kötött szerződések másolatait.
Az MNV Zrt. a szerződések másolatát elérhetővé teszi hivatalos honlapján, ezzel biztosítva a transzparenciát, eleget téve egyúttal tájékoztatási kötelezettségének is.

A szerződések megtekinthetőek az alábbi elérhetőségen:
http://www.mnvzrt.hu/kozerdeku_adatok/k … kozzetetel

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!