Kilencedik európai városba irányuló járatát készül megnyitni idén nyáron az Ethiopian Airlines. Az afrikai légitársaság bejelentette, lezárták az előkészületeket, június 2-tól heti négyszer Ausztria fővárosába, Bécsbe is üzemeltetnek járatokat.

Az Ethiopian Airlines legújabb európai útvonalának igénybevételére a hét négy napján lesz lehetősége az utazóközönségnek. A légitársaság gépei hétfőnként, szerdánként, csütörtökönként és szombatonként repülnek majd Bécsbe, a schwechati repülőtérre. A hivatalos közlemény ugyan nem tér ki rá, de Bécs valójában a meglévő Stockholm-Arlanda útvonalon történik közbülső beiktatásra.

A menetrendet illetően a járat (ET 724) 00:20-kor száll fel Addisz-Abebából és 06:10-kor érkezik Bécsbe, ahonnan tovább repül Stockholmba, visszajön Bécsbe és (ET 725) 23:10-kor indul, majd 07:05-kor van ismét az etióp fővárosban. Bécs az Ethiopian Airlines öt kontinenst átölelő nemzetközi útvonalhálózatának nyolcvanadik célpontja, az európaiak közül pedig a kilencedik lesz.

A közös Star Alliance légiszövetségi tagság biztosította együttműködési lehetőségek révén a kelet-európai térségre nézve kiterjedt útvonalhálózattal rendelkező Austrian Airlines lehet az Ethiopian Airlines legfőbb partnere Bécsben. Az afrikai légitársaság egyértelműsítve nyitási politikájának szándékát, konkrét említést is tesz Prága, Pozsony, Varsó, Bukarest és Budapest városairól, mint azokról, amelyeknek előnyös lehet a csatlakozás Afrika felé.

Bécs és Stockholm viszonylaton azonban az Ethiopian-nek nincs kereskedelmi joga, a két város között nem értékesíthetnek jegyeket. A hét fennmaradó három napján, keddenként, péntekenként és vasárnaponként a járat közvetlenül közlekedik Addisz-Abeba és Stockholm között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Ethiopian Airlines nem közölte mely géptípusával fog az útvonalon közlekedni. Az airlineroute.net információi szerint viszont hétfőn és szombaton a flotta Boeing 757-200, míg szerdán és csütörtökön a 767-300ER (képünkön) típusai lesznek rendszeres vendégek Bécsben, noha az sem kizárt, hogy alkalom adtán a Boeing 787-8 Dreamliner legyen a járat teljesítője.

Az Ethiopian Airlines hálózata iránt érdeklődő magyar utasok számára a bécsi megjelenés egyértelműen előnyös, a repülőtér földrajzi közelségénél fogva szinte karnyújtásnyira hozza az eddig leginkább Frankfurton, vagy Milánón keresztül igénybe vett légitársaságot.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!