Jövőre újabb repülőgéppel bővíti budapesti bázisát a Wizz Air, a légitársaság nyolcadik, budapesti gépével 20 százalékkal, 2,9 millióra nő a légitársaság Budapestről elérhető ülőhely-kapacitása – jelentette be Váradi József vezérigazgató csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Kiemelte: az Airbus A320-as repülőgép 2014. március 14-én áll forgalomba, tovább növelik a járatsűrűséget 9 Budapestről induló útvonalon, például Londonba, Eindhovenbe, Barcelonába vagy Isztambulba.

A Wizz Air jövőre összesen 11 új gépet állít forgalomba, ebből hárommal régieket pótolnak, és összességében 45-ről 53 gépesre nő a légitársaság flottája – fűzte hozzá.

Váradi József emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 12 millió utast szállított a Wizz Air, amely jelenleg 17 állomásról több mint 290 útvonalon, 35 ország 95 különböző úticéljára repül. Hangsúlyozta: 2013-ban öt új útvonalat indított el a légitársaság, így a magyar utasok már Dubaiba, Bakuba, Máltára, Isztambulba és Moszkvába is eljuthatnak a Wizz Airrel. A légitársaság összesen 35 útvonalon üzemeltet járatokat Budapestről.

A vezérigazgató szerint a turizmus kedvező képet mutat jelenleg Magyarországon, májusban a beutazó turisták száma 18, a vendégéjszakáké 16 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, emellett a szállodák összbevétele is emelkedett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kérdésre válaszolva Váradi József elmondta: egyiptomi járatuk indítását felfüggesztették az ottani belpolitikai és az azzal összefüggő biztonsági helyzet miatt; 2013-ban már biztosan nem indul el a járat, a kérdés 2014-ben kerülhet újra napirendre.

Váradi József arra a kérdésre, hogy készülnek-e egy esetleges új konkurens megjelenésére, azt mondta, nem lát üzletileg reális esélyt arra, hogy egy új szereplő lépjen be a piacra.


Váradi József sajtótájékoztató beszéde vágatlanul. (AIRportalVideo YouTube Csatorna)

20% növekedés 2014-ben: 8 repülőgép, 35 útvonal Budapestről

A Wizz Air ma bejelentette, hogy újabb Airbus A320 repülőgéppel bővíti budapesti bázisát. A nyolcadik budapesti gép 2014 márciusában áll forgalomba.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a sajtótájékoztató közben. (Fotó: Tóth Máté – AIRportal.hu)

A 2012-ben elért 30%-os budapesti forgalombővülést követően a légitársaság tovább növeli a járatsűrűséget 9 Budapestről induló útvonalon 6 országba. A légitársaság összesen 35 útvonalon üzemeltet majd járatokat Budapestről.

A Wizz Air a nyolcadik gép forgalomba állításával ismét tanúbizonyságot tett arról, hogy hazai légitársaságként töretlen a fejlődése, és egyre több úti célon, megnövekedett járatszámmal nyújt diszkont árakon minőségi szolgáltatásokat a magyar utazóközönségnek. A városlátogatást tervezők, a családi nyaralásokat kedvelők vagy az üzleti utazók az elmúlt évben számos új desztinációval ismerkedhettek meg. A Wizz Air „Irány Kelet” terjeszkedésének köszönhetően olyan útvonalakkal gazdagodott a Budapestről alacsony árakon elérhető célországok köre, mint Ukrajna, Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, Azerbajdzsán, Törökország és Oroszország.

Az új járatok és a növekvő járatgyakoriság azonban nem csupán az utazni vágyóknak jelent örömet. A turisták, az üzleti utazók a Wizz Air diszkont árainak köszönhetően egyre több országból érhetik el Magyarországot, az itt elköltött pénzük pedig komolyan hozzájárul a magyar szolgáltató szektor fejlődéséhez és új munkahelyek teremtéséhez.

„A nyolcadik gép érkezése egy újabb fontos mérföldkő Magyarország vezető légitársaságának életében” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „2013-ban öt új útvonalat indítottunk el. A magyar utazóközönség már Dubaiba, Bakuba, Máltára, Isztambulba és Moszkvába is eljuthat diszkont árakon. A Wizz Air szolgáltatása sok utazni vágyó számára teremti meg a lehetőséget, hogy olyan helyekre is eljusson, ahova a hagyományos légitársaságok árai miatt eddig nem volt lehetősége.

Természetesen az új desztinációk igen jótékony hatással vannak a magyarországi beutazó turizmusra is. Nem volt igaza a vészmadaraknak. A Malév csődje után nemhogy csökkent volna, hanem jelentősen nőtt a beutazó turizmus Magyarországra. Biztos vagyok abban, hogy ehhez a kedvező trendhez a Wizz Air is jelentősen hozzájárult. Örömteli, hogy a nyolcadik gép mellett arról is beszámolhatunk, hogy 2014-ben növeljük járatsűrűségünket nyolc desztinációba” – tette hozzá Váradi József.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!